Објављено:
1171
прегледа

Посета словачке делегације Српском народном позоришту

Фото: Марек Естоцин

Српско народно позориште посетила је 2. јула 2019. словачка делегација у саставу Марек Нештицки, потпредседник Трнавског самоуправног региона, Петронела Ковурекова, шеф одсека за спољне послове Трнавског самоуправног региона, Петер Кадић, директор одељења за културу Трнавског самоуправног региона и Зузана Шајгаликова, директорка театра „Јан Јаларик“ из Трнаве.

Примили су их управник СНП-а Зоран Ђерић, помоћник управника за програмске делатности Зоран Суботички и помоћник управника за опште и правне послове Вања Вученовић.

Повод посете је успостављање сарадње Српског народног позоришта и театра „Јан Паларик“ која би се реализовала потписивањем протокола о сарадњи. Сарадња би започела 2020. године гостовањем СНП-а у Трнави, односно театра „Јан Паларик“ у СНП-у.

Српско народно позориште гостовало је већ у Словачкој, у октобру 2017. године, представом Дан када смо се срели у Словачком позоришту за игру у Братислави.

Гостовање је организовано у оквиру размене са Словачким позориштем за игру, којe се у октобру 2017. године у СНП-у новосадској публици представило плесним пројектом Кармен Јана Дјуровчика.

Фото: Марек Естоцин
Подели