Среда, 15. маја, Неуручена писма, Камерна сцена, 20.30

дуодрама

Виртуелна преписка Исидоре Секулић и Албера Камија

Ауторка представе: Душанка Глид Стојановић
Играју: Душанка Глид Стојановић и Горан Јевтић

О представи:

Неуручена писма су виртуелна преписка између великих писаца 20. века – Исидоре Секулић и Албера Камија. Ова замишљена преписка говори о томе да многе деликатне ствари током живота људи једни другима не изговоре. Исидора Секулић и Албер Ками се никада нису срели, али се њихови велики књижевни опуси и теме којима су се бавили на чудан начин преплићу и надопуњују, као у некаквој живој дуодрами. Свако у свом стилу и рукопису, у исто време и слични али и веома различити, говоре о великим животним питањима, на себи својствен духовит, али понекад и болан начин.

Негујући ту фрагилну неизреченост остају запитани да ли су довољно дубоко сакрили своју тајну.

Кроз овај књижевни двобој отвара се дијалог о смрти, љубави, уметности, болести и политици. Ова авантура нуди мноштво лепоте и уметничке страсти. Живели су у две различите земље, две различите културе: један нобеловац и једна Српкиња на свом језику, као да надопуњују једно друго у заједничком болу, иронији, борби и цинизму.

Публика је сведок њихове интиме, филозофије и веровања.

Представа долази до најтананијих делова душе гледалаца јер се свако проналази у понеком њеном делу.

До сада је играна у Паризу, Чикагу, Њујорку, Београду и Бечеју, на велику радост публике жељне дубоких и тананих садржаја који ангажују и памет и мисао али и срце.