Фото: Синиша Трифуновић, НП Сомбор

Одлука Стручног жирија фестивала „Позоришно пролеће“ у Шапцу, 2019

Након седам дана озбиљних и разноврсних позоришних догађаја, руководећи се критеријумом креативне минуциозности у уметничком раду, жири у саставу Kарпо Година (председник), Никола Ристановски и др Петар Kауков је једногласно донео следеће одлуке:

Жири додељује следеће награде:

Награда за младу глумицу Даници Грубачки за улогу Маријане у представи „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за креативна глумачка остварења у тандему Љубомиру Бандовићу и Нели Михаиловић за улоге Илије и Данице Чворовић у представи „Балкански шпијун“ у извођењу Народног позоришта у Београду.

Награда композитору Владимиру Пејковићу за музику представе „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за најбољу женску улогу Хани Селимовић за улогу Дорине у представи „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за најбољу мушку улогу Саши Торлаковићу за улогу Тартифа у представи „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за најбољу режију Игору Вуку Торбици за представу „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за најбољу представу у целини представи „Тартиф“ по мотивима оригиналне Молијерове драме, аутор и редитељ – Игор Вук Торбица, сценографија – Андреја Рондовић, костимографија – Јелисавета Татић Чутурило, композитор – Владимир Пејаковић, у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Жири се захваљује организаторима и свим учесницима фестивала „Позоришно пролеће“ на њиховој ангажованости и посвећености позоришној уметности.

Жири: У Шапцу, 14. април 2019.