Фото: СНП

Српско народно позориште посетили су 4. априла, гости из Мађарске – Ђула Харангозо, кореограф и редитељ, Стеван Иванић, менаџер и Шандор Јегерницки, организатор. Примили су их Зоран Ђерић, управник СНП-а, Тони Ранђеловић, директор Балета и Зоран Суботички, помоћник управника за програмске делатности.

Разговарало се о могућностима наставка, веома успешне, досадашње сарадње Балета СНП-а са кореографом и редитељем Ђулом Харангозо.

У плану је рад на балету Копелија, на музику Леа Делиба, за чију би кореографију и режију био задужен Харангозо и на балету Снежана и седам патуљака коју је компоновао Тибор Кочак.

Балет Снежана и седам патуљака, једну од најпознатијих бајки браће Грим, Харангозо је поставио у Мађарској државној опери у Будимпешти, на чијем се репертоару, са изузетним успехом, изводи више од 15 година.

Према речима кореографа Харангоза Балет СНП-а је на високом професионалном нивоу и биће му велико задовољство да ради са солистима и ансамблом на Кочаковом делу Снежана и седам патуљака, балету за децу и одрасле.

Исте вечери изведен је балет Дон Кихот Лудвига Минкуса, који је на нашу сцену поставио кореограф Харангозо, пре 19 година, а којем су синоћ присуствовали и гости из Мађарске. У улози Басила наступио првак балета Мађарске државне опере, Гергељ Лебланк.