Објављено:
929
прегледа

Састанак са синдикатима Српског народног позоришта

Фото: СНП

На иницијативу репрезентативних синдиката Српског народног позоришта, у четвртак 7. фебруара, одржан је радни састанак којем су присуствовали гђа Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, информисање и сарадњу са верским заједницама, њени сарадници, као и руководство СНП-а, на челу са председником Управног одбора г. Селимиром Радуловићем, који је уједно био и домаћин и медијатор овог састанка вредног пажње.

Тема радног састанка су била питања у вези са проблемима запослених у Српском народном позоришту, као и (не)могућност пријема нових радника због Уредбе о забрани запошљавања у јавном сектору, што се посебно одражава на радну јединицу Техника, као веома важном сегменту у позоришној продукцији, те и попуњавања других радних места за која су потребна посебна (занатска) умећа и вештине.

Изражавајући пуно разумевање за потребе Српског народног позоришта гђа Драгана Милошевић, подсетила је присутне на досадашње напоре и посвећеност покрајинске Владе, као и Секретаријата на чијем је челу, у правцу не само решавања наведених проблема, него и даљег развоја ове установе од посебног јавног интереса какво је Српско народно позориште, о чему сведоче и нова запослења у уметничким секорима, повећани износи средстава за продукцију и другим сегментима рада СНП-а итд.

Представници синдикалних организација су, ценећи кооперативност Секретаријата за културу и Владе АП Војводине, оценили овај радни састанак веома корисним и важним за даље пословање Српског народног позоришта.

Подели