Објављено:
2842
прегледа

Гостовање Мађарске државне oпере у Српском народном позоришту, 8. марта

У Српском народном позоришту гостоваће Мађарска државна опера из Будимпеште у петак, 8. марта, на сцени „Јован Ђорђевић“, с почетком у 19 часова.

Публика ће бити у јединственој прилици да чује госте, оперске солисте који ће се представити концертним извођењем Пучинијевих Боема.

Постоје легендарне опере. Једна од њих је и дело Пучинија, које говори о животу младих париских боема, где најлепша романса оперског стваралаштва почиње једном угашеном свећом и изгубљеним кључем. Мађарска државна опера ће, у концертном извођењу, приказати једну од најлепших дела оперског репертоара, у којем главне улоге тумаче талентовани млади уметници.

У љубавној причи, која гледаоце води у свет париских боема, главне улоге тумаче Иштван Хорват и Оршоља Шафар, а уз њих наступају Атила Добак, Жолт Хаја, Андраш Киш и Илдико Сакач.

Да би улоге биле што аутентичније, солисти носе костиме Тивадара Марка, из 1937. године, када је опера изведена у режији Калмана Надашдија. Ово дело је у непромењеном облику, у првобитној класичној оперској режији остало на репертоару до данашњих дана.

Диригент оркестра Мађарске државне опере је Иштван Денеш.

У оквиру националне турнеје по земљама дунавског региона, у Мађарској, Србији и Румунији, Државна опера гостоваће по градовима на обали Дунава, Сегедину, Капошвару, Кечкемету и другде, док ће у Србији једино наступати у Новом Саду.

Концертна представа у два дела и четири чина, на италијанском језику.

Поводом празника Дана жена, улазнице ће се продавати по промотивној цени – две улазнице по цени једне.

Подели