Објављено:
1175
прегледа

Управник СНП-а учествовао на конференцији „Војводина у 2019“

Фото: Радивој Хаџић

На конференцији „Војводина у 2019“ која је одржана у понедељак, 4. фебруара у Скупштини АП Војводине, а коју је отворио председник Покрајинксе владе Игор Мировић, учествовао је и управник Српског народног позоришта, др Зоран Ђерић.

Била је то прилика да стручњаци из бројних области на панелима разговарају и понуде своја виђења успешне АП Војводине у овој години.

На Панелу бр. 6, „Поглед у 2021. и године иза ње; Култура као извозни производ“, поред управника СНП-а учествовали су и: Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Валентин Венцел, директор Новосадског позоришта, Весна Буројевић, директорка Галерије слика „Сава Шумановић“ у Шиду, Наташа Павловић, директорка ТОВ и Вукашин Гроздановић из ОПЕНС-а.

Управник је у оквиру панела говорио о сарадњи Српског народног позоришта са осталим позориштима у региону и свету истакавши гостовање СНП-а са представом „На Дрини ћуприја“ на међународном фестивалу у Сеулу, у октобру прошле године, потом учешће Оркестра Опере СНП-а на фестивалу Ал Бустан у Бејруту које је планирано за март ове године, затим на фестивалу АРМЕЛ у Будимпешти са опером „Поп Ћира и поп Спира“, као и успешну сарадњу са позориштима у Хрватској, Румунији, Босни и Херцеговини, Републици Српској, Црној Гори, Словенији.

Било је речи и о планираним издањима вишетомне Енциклопедије СНП-а и монографских публикација поводом јубилеја у Балету, Опери и СНП-у.

Подели