Објављено:
640
прегледа

Оркестар Опере Српског народног позоришта на Ал Бустан Фестивалу у Бејруту

albustanfestival.com

Оркестар Опере Српског народног позоришта гостоваће у Бејруту, на чувеном међународном фестивалу музике и извођачких уметности, Ал Бустан Фестивалу (The Al Bustan Festival). Фестивал почиње 12. фебруара и траје до 17. марта, а Оркестар СНП-а очекују четири наступа. Најпре ће 3. марта, под управом маестра Ђанлуке Марчана, бити изведен концерт посвећен италијанском белканту, а на програму ће се наћи дела Белинија, Доницетија и Росинија.

Две вечери касније, 5. марта, уз солисте Анастасију Петрушак, Кевина Жуа и Ђулија Плотина, Оркестар СНП-а извешће три Паганинијева виолинска концерта – Шести, Трећи и Први, да би 7. марта пратили виолончелисткињу Ерику Пикоти у Дворжаковом Концерту за виолончело и пијанисткињу Ванесу Бенели Мосели, у Равеловом Концерту за клавир и оркестар.

За крај гостовања у Бејруту, 9. марта, Оркестар очекује концертно извођења Вердијеве „Травијате”, где ће ролу Виолете Валери певати казахстанска оперска дива Марија Мудријак, док је улога Алфреда поверена италијанском тенору Винћенцу Костанци.

Од оснивања овог престижног фестивала 1994. године, у Либану је успостављено јединствено неговање музичке традиције током зимске сезоне. Фестивал је оживео културни живот земље представљајући сваке године више од тридесет представа у периоду од пет седмица у фебруару и марту. Уз доминацију камерне музике, Фестивал укључује и оперска дела, концерте оркестара и хора, плес и позоришна дела.

Спонзор путовања Оркестра Опере Српског народног позоришта на Ал Бустан Фестивал у Бејруту је ДДОР, Нови Сад.

Подели