Објављено:
1612
прегледа

Гости у јануару

Фото: промо из представе

Четвртак, 17. јануара, „Ана“, Камерна сцена, 20.30

АНА је ауторски пројекат, настао по мотивима дела „Ана Карењина“ Л. Н. Толстоја. То дело послужило је као инспирација и покретач за велико истраживање.

Режија: Ивана Јаношев
Игра: Теодора Марчета
Драматизација: Теодора Марчета
Светло: Зденко Медвеђ
Звук: Владимир Зима

Продукција: ARTFRAKCIJA, Позориште „Промена“ у сарадњи са Културним центром Новог Сада

Представа АНА је мастер рад глумице Теодоре Марчета и редитељке Иване Јаношев, које су овом представом завршиле студирање на Академији Уметности у Новом Саду.

Идеја наше представе крије се у једној Толстојевој реченици:
„… Као кад човека у полусну мучи неки бол и он покушава да откине и одбаци од себе болесно место, али кад се прибере схвати да је то болесно место он сам.“

Премијера представе је била 30. априла 2017. у КЦНС. Представа је гостовала у Позоришту младих у Новом Саду, на Брод театру, у Бачком Петровцу, Инђији и на фестивалу у Румунији (Theater Networking Talents) где освојила номинацију за најбољу женску улогу.

Жанр: Драма
Трајање представе: 60 мин

Представа говори о разумевању и неразумевању себе. О контакту са собом.
О откривању и сагледавању сопственог живота. О жени која је у исто време храбра и преплашена, емотивна и хладнокрвна, јака и крхка, слободна а везана. Говори о томе шта је све таква једна жена способна да учини да би досегнула нешто што сматра срећом јер не схвата да је срећа оно што већ има.

Ана све време тражи кривца и криви су јој сви, јер одбија да прихвати оно што осећа – да је крива она сама.

Сиже: На железничкој станици, неколико тренутака пре него што одлучи да изврши самоубиство, Ана покушава да сагледа своје поступке и свој живот. Како живети и шта радити када не можеш да побегнеш од себе и свог осећања кривице?

Четвртак, 31. јануара, „Kiss“, Камерна сцена, 20.30

KISS, комични акустични мјузикл

Редитељка: Вишња Обрадовић
Извођачи: Ана Врбашки и Марко Дињашки

Музички аранжмани/композиција: Alice in WonderBand
Дизајн звука: Горан Вујичин
Костимографкиња: Наташа Јовичић / Луткарт
Фризуре: Будислав Влајков / Beastic
Продукција: Отворени круг Нови Сад

Трајање представе: сат времена.

Премијерно изведена на Фестивалу уличних свирача у Новом Саду 2016. године. Представа је одиграна преко 50 пута у земљи и иностранству (Немачка, Аустрија, Француска, Италија, Турска, Црна Гора, Босна). Наступи на фестивалима: БЕЛЕФ, Арт Трема Фест, Милано клаун фестивал, Маунтин мјузик фест, Фестивал страних култура у Паризу, итд.

О ПРЕДСТАВИ: Kiss је комични акустични мјузикл. Прича о игри, флерту, зачикавању, надметању и, поврх свега, љубави између мушкараца и жена. Комичне сцене испреплетане занимљивим и новим аранжманима познатих песама „Смака“, Принса, „Битлса“, традиционалних балканских песама као и ауторских нумера самих извођача изведене су најједноставнијим средствима – само сопственим телом и гласом. Заносно славље тонова, ритма, плеса, глуме, акробатике у свом праоблику.

КРИТИКА: Чиста енергија – Петер Кес, Зидојче цајтунг
Изузетно гостовање
Публика у позоришту Мета Театар није се могла довољно наслушати и нагледати: Ана Врбашки и Марко Дињашки прославили су празник звука и ритма. Још једном се потврдило да је Мета Театар у Мозаху гарант за узбудљиве вечери. У гостима је био уметнички пар из Србије: Ана Врбашки и Марко Дињашки, већ 21 годину животни сапутници. Називају се Alice in WonderBand.

Фото: В. Величковић

Подели