Објављено:
602
прегледа

Управник СНП-а учествовао на конференцији „NEW: Будућност извођачких уметности у Србији – перспективе и изазови“

Фото: Влада Републике Србије

У Југословенској кинотеци, у Београду, одржана је 12. и 13. децембра конференција „NEW: Будућност извођачких уметности у Србији – перспективе и изазови“, на којој је, 13. децембра, учествовао и управник Српског народног позоришта, др Зоран Ђерић.

Конференцију је отворила премијерка Ана Брнабић, која је том приликом истакла да инсистира на дигитализацији јер за нас нема веће шансе да постанемо конкурентнији, да људи остваре потенцијале и да се не такмичимо по томе колико смо јефтини, већ по томе колико смо паметни и способни и покажемо нашу стваралачку енергију.

Поред управника СНП-а, на конференцији су учествовали и Ивана Вујић, в.д. директора (НП Београд), Михајло Несторовић (НП Сомбор), мр Спасоје Ж. Миловановић (НП Ниш), Милена Богавац (Рефлектор театар/Шабачко позориште), мр Маријана Цветковић (Станица Београд), Дијана Милошевић (ДАХ театар), Борис Мишковић (Бео Арт), Милан Врачар (Асоцијација Културанова), др Мирослав Мики Радоњић (Стеријино позорје), Андраш Урбан (Desire Central Station), Јелена Кнежевић (Битеф) мр Немања Ранковић (НП Ужице), Аја Јунг (Београдски фестивал игре), Огњен Обрадовић (драмски писац и драматург, асистент на Факултету драмских уметности), Мина Ћирић (драмска ауторка и редитељка), Павле Терзић, редитељ и Урош Ранковић, студент на Катедри за менаџмент и продукцију.

Фото: Влада Републике Србије
Подели