Објављено:
1384
прегледа

„Крваве свадбе“ на 23. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу

Фото: Срђан Дорошки

На овогодишњем, 23. издању, Југословенског позоришног фестивала, који траје од 5. до 12. новембра, представа „Крваве свадбе“ биће изведена 11. новембра.

„Крваве свадбе“ Федерика Гарсије Лорке, рађена у копродукцији Град театра из Будве и СНП-ом, у режији вероватно најталентованијег младог редитеља у региону Игора Вука Торбице „показују да живот може постати и крвави театар“, каже се у саопштењу селектора Фестивала Бојана Муњина. „За овогодишњи фестивал изабрали смо реченицу Бранислава Нушића која гласи „Боље је да гледамо живот у позоришту, него позориште у животу“, јер њена главна мисао, да је позориште огледало живота, као и да тај трагичан, тужан и смешан живот, често личи на позориште – та се мисао као невидљива нит провлачи кроз многе од изабраних представа.


Играју: Варја Ђукић (Мајка), Милица Грујичић (Вереница), Ивана Мрваљевић (Ташта), Павле Поповић (Леонардо), Бранка Станић (Леонардова жена), Вукашин Ранђеловић (Вереник), Мирослав Фабри (Отац), Драгиња Вогањац (Суседа и просјакиња / Смрт), Маја Стојановић (Служавка), Душан Вукашиновић (Први дрвосеча), Филип Ђуретић (Други дрвосеча) и Ненад Пећинар (Месец). Сценограф је Бранко Хојник, костимограф Јелисавета Татић Чутурило, композитор Владимир Пејковић.

Подели