Објављено:
281
прегледа

„Гала концертом“ Опере СНП-а обележен Светски дан музике

„Гала концертом“ оперских солиста свечано је обележен Светски дан музике, 21. јун 2018.

Опера СНП-а је уприличила концерт богатим, квалитетним и разноврсним програмом, којим је дириговао Ђанлука Марчано.

Наступили су солисти Опере СНП-а Јелена Кончар, Вишња Попов, Небојша Бабић, а као гости, оперски солисти Драгана Радаковић, Марија Чупоска, Атила Мокуш, Бранислав Јатић и специјални гост Рикардо Занелато.

Више од 800 гледалаца уживало је у увертирама и аријама, оних најлепших из радионице италијанских композитора Белинија, Доницетија, Пучинија, Вердија и бурним аплаузима поздравила наступе солисте, Хор и Оркестар.

На крају, маестро Марчано се обратио публици, рекавши да је овај концерт посветио недавно преминулом италијанском светски познатом басу Боналду Ђајотију. У ту част Хор је извео арију „Хор Јевреја“ (Va pensiero), из Вердијевог оперског бисера Набуко.

Гала концерт је реализован уз подршку Града Новог Сада.

Програмом је био предвиђен наступ руског тенора Сергеја Миндрина, ког, нажалост, новосадска публика није чула то вече јер је због здравствених разлога био спречен да дође. Надамо се да ће у наредном периоду бити прилике да уживамо у уметничким остварењима г. Миндрина, посебно када је сарадња СНП-а и нижњеновгородског Камерног музичког театра озваничена.

Фото: Б. Лучић
Подели