Објављено:
918
прегледа

Посета делегације амбасаде Арапске Републике Египта СНП-у

Фото: СНП

У уторак, 15. маја Српско народно позориште посетила је делегација амбасаде Арапске Републике Египта, амбасадор Републике Египат Амр Алгувејли и шеф одељења конзуларних и културних послова г-ђа Иман Гатвари.

Примили су их др Зоран Ђерић, управник СНП-а, Вања Вученовић, помоћник управника за опште и правне послове, Александар Станков, директор Опере и Тони Ранђеловић, директор Балета.

Изразивши обострано задовољство посетом, управник Ђерић и амбасадор Алгувејли подсетили су се на традиционално пријатељство између Србије и Египта, али и на чињеницу да се ове године навршава јубилеј – 110 година успостављања дипломатских односа Краљевине Србије и Египта.

Разговарало се о могућностима гостовања Модерног египатског ансамбла плеса из Оперске куће у Каиру у СНП-у, са представом Плави слон заснованој на новели младог египатског писца Ахмеда Мурада.

Поводом 28. јула, Националног дана Арапске Републике Египат, у Народном позоришту у Београду гостоваће Модерни египатски ансамбл плеса из Оперске куће Каира. У оквиру своје турнеје по Србији, крајем јула и почетком августа текуће године, Модерни египатски ансамбл плеса наступио би и у Српском народном позоришту, а затим и у Нишу на фестивалу „Нишвил“.

На тај начин ће се публици у Србији представити део културног наслеђа ове пријатељске земље.

У сарадњи са Секретаријатом за културу наговештена је могућност организовања занимљиве изложбе – иконографија древних Копта, што би изазвало велико интересовање домаће публике.

Подели