Објављено:
616
прегледа

Пријем заменика министра културе и заштите историјског и културног наслеђа Републике Абхазије

Српско народно позориште је данас, 27. априла 2018, примило заменика министра културе и заштите историјског и културног наслеђа Републике Абхазије, Батала Кобахију.

На пријему су присуствовали и Нодар Викторович Чанба, композитор и четворица солиста Државног ансамбла песама и игара Абхазије: Саид Торчуа, Агдур Микаја, Адамур Сангулија и Амиран Кардија, а примили су их др Зоран Ђерић, управник СНП-а, Тони Ранђеловић, директор Балета и Драган Јеринкић, кореограф.

Након поздравних речи добродошлице, управник Ђерић је изразио велико задовољство и част што СНП има прилику да угости и сарађује са врхунским уметницима културног живота Републике Абхазије. Господин Кобахија није крио одушевљење сценом „Јован Ђорђевић“ коју је обишао и на којој је присуствовао проби балета Пинокио, упоредивши квалитет наше са сценом коју је једино имао прилике да види у Бољшој театру.

На пријему је било речи и о могућностима сарадње Државног ансамбла песама и игара Абхазије са Српским народним позориштем, о размени уметника и представа, о евентуалним заједничким пројектима и о могућностима учешћа Државног ансамла песама и игара, као и Драмског театра Републике Абхазије, и на нашим фестивалима.

Подели