Објављено:
1663
прегледа

„Травијата“ 5. маја са маестром Алесандром Бенињијем

Алесандро Бенињи (Alessandro Benigni), к. г. из Италије

Омиљена код новосадске публике због мајсторског јединства певљиве музике, увек актуелног љубавног сижеа и раскошног визуелног момента, Вердијево оперско ремек-дело „Травијата“ је на репертоару у суботу, 5. маја, на сцени „Јован Ђорђевић“ с почетком у 19 часова. Дириговаће маестро [sg_popup id=“10″ event=“click“]Алесандро Бенињи[/sg_popup], гост из Италије.

Маестро Бенињи је до сада гостовао у Белорусији, Јапану, Италији, Француској, а у СНП-у ће наступити први пут, уз подршку Италијанског културног центра из Београда.

Улоге тумаче прваци и солисти Опере СНП-а: Дарија Олајош Чизмић, први пут у улози (Виолета Валери), Александар Саша Петровић (Алфред Жермон), Жељко Р. Андрић (Жорж Жермон), Јелена Кончар (Флора), Лаура Павловић (Анина), Игор Ксионжик (Гастон), Бранислав Станков (Маркиз Д’Обињи), Горан Крнета (Доктор Гренвил), Владимир Зорјан (Барон Дуфол). Учествују Хор и Оркестар Опере и чланови Балета СНП-а.

Публику очекује још једно извођење 14. јуна. Због великог интересовања за оперске представе у мају и јуну, улазнице су већ у продаји и могу се купити на Билетарници СНП-а, по редовним попустима.

Травијата садржи музиком испричану свеопшту истину о животу пуном препрека, неспоразума и догађаја који углавном не долазе у право време – а управо то је оно у чему се свако од нас препознаје.

Вердијево ремек-дело, првa је послератна оперa СНП-a изведенa пре 70 година, заузима најважнији део у богатој оперској традицији СНП-а.

iic

Подели