Објављено:
266
прегледа

Праизведба: „Илустрована енциклопедија нестајања“

Фотографија са пробе, СНП

Према тексту Божидара Кнежевића, за који је писац добио награду Стеријиног позорја за оригинални домаћи драмски текст за 2015. годину, представу режира Золтан Пушкаш. Биће ово друга режија Пушкаша у СНП-у. Прва је, подсећамо, била 2013. године када је режирао представу „Нека се јаве најбољи“, копродукција СНП-а и СДУВ-а.

Божидар Кнежевић је добитник преко 70 књижевних награда. Радио је неколико веома успешних адаптација драма за новосадско Позориште младих, Српско народно позориште и Југословенско драмско позориште.

Представа „Илустрована енциклопедија нестајања“ настаје као копродукција СНП-а и Стеријиног позорја, а у глумачкој подели су: Југослав Крајнов, Сања Ристић Крајнов, Миа Симоновић, Марко Савковић, Небојша Савић, Григорије Јакишић, Нина Рукавина, Јелена Антонијевић, Вукашин Ранђеловић, Александра Пејић, Терезија Фигура, Агота Виткаи Кучера и Даниел Хуста.

Поред Золатана Пушкаша који је осим режије задужен и за сценографију и костиме, у ауторској екипи су и Терезија Фигура, помоћник редитеља, сарадник за покрет и глас, Николина Стјепановић, драматург и Константин Кнежевић, лектор.

Праизведба: 12. марта, Камерна сцена, 20.30
Репризе: 13. и 20. марта, Камерна сцена, 20.30

Подели