Праизведба: „Илустрована енциклопедија нестајања“

ilustrovana-enciklopedija-nestajanjaПрема тексту Божидара Кнежевића, за који је писац добио награду Стеријиног позорја за оригинални домаћи драмски текст за 2015. годину, представу режира Золтан Пушкаш. Биће ово друга режија Пушкаша у СНП-у. Прва је, подсећамо, била 2013. године када је режирао представу „Нека се јаве најбољи“, копродукција СНП-а и СДУВ-а.

Божидар Кнежевић је добитник преко 70 књижевних награда. Радио је неколико веома успешних адаптација драма за новосадско Позориште младих, Српско народно позориште и Југословенско драмско позориште.

Представа „Илустрована енциклопедија нестајања“ настаје као копродукција СНП-а и Стеријиног позорја, а у глумачкој подели су: Југослав Крајнов, Сања Ристић Крајнов, Миа Симоновић, Марко Савковић, Небојша Савић, Григорије Јакишић, Нина Рукавина, Јелена Антонијевић, Вукашин Ранђеловић, Александра Пејић, Терезија Фигура, Агота Виткаи Кучера и Даниел Хуста.

Поред Золатана Пушкаша који је осим режије задужен и за сценографију и костиме, у ауторској екипи су и Терезија Фигура, помоћник редитеља, сарадник за покрет и глас, Николина Стјепановић, драматург и Константин Кнежевић, лектор.

Праизведба: 12. марта, Камерна сцена, 20.30
Репризе: 13. и 20. марта, Камерна сцена, 20.30

Фотографија са пробе, СНП

Фотографија са пробе, СНП

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ: