Објављено:
213
прегледа

Потписан протокол о сарадњи СНП-а и НП Приштина

У Српском народном позоришту је данас, у петак, 12. јануара 2018, потписан протокол о дугорочној уметничкој и пословно-техничкој сарадњи Српског народног позоришта и Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници.

Потписивању су присуствовали Предраг Радоњић, директор Народног позоришта Приштина, др Зоран Ђерић, в.д. управника СНП-а, Селимир Радуловић, председник УО СНП-а и Милован Филиповић, в.д. директора Драме СНП-а.

Протокол је потписан на велико задовољство оба театра, а размена представа почеће већ у фебруару доласком представе Развојни пут Боре Шнајдера у режији Слободана Скерлића, која је планирана да се изведе 6. фебруара, на сцени „Пера Добриновић“ у 19.30.

Српско народно позориште прошле године гостовало је у Грачаници са представом Три лица самоће, Филипа Марковиновића.


Поред размене представа, у оквиру протокола планирају се и заједничке продукције ова два театра, што ће бити резултат жеље за унапређењем и проширивањем уметничке и пословно-техничке сарадње.

Поводом потписивања протокола организована је и конференција за новинаре на којој је присуствовао већи број представника медија.

На конференцији је било речи и о великом значају геста који је учинила Славица Грујић, ћерка диригента Имреа Топлака. Наиме, Славица је Српском народном позоришту поклонила комплетан нотни материјал и полуконцертни клавир који су били имовина маестра Топлака, а Српско народно позориште јој је изразило своју наизмерну захвалност.

Подели