Објављено:
230
прегледа

Новогодишњи солистички концерт Данијеле Јовановић

Фото: приватна архива

Првакиња Опере Српског народног позоришта Данијела Јовановић, сопран, одржаће Новогодишњи солистички концерт у среду, 27. децембра 2017, с почетком у 20 часова, у Свечаној сали Градске куће у Новом Саду. Улаз је слободан, а концерт је организован у сарадњи Музичке омладине Новог Сада и Српског народног позоришта.

Првакиња Опере СНП-а Данијела Јовановић истакла је да јој је велика част што ће после више година наступити пред новосадском публиком и да је задовољство што ће овим Новогодишњим солистичким концертом заокружити двадесетогодишњицу плодног уметничког рада.

Данијела Јовановић је раније концертно наступала у Италији, Аустрији, Мађарској, Грчкој, Шпанији, Француској, Чешкој, Словачкој, Македонији, као и у Нишу, Београду, Новом Саду.

На оперском репертоару солисткиње, која је у фебруару ове године обележила 20 година  уметничког рада, наћи се 11 најлепших арија светски познатих композитора Карисима, Перголезија, Баха, Шуберта, Грига, Рихарда Штрауса, Моцарта, Вердија, Чиле, Росинија и Лехара, а у клавирској пратњи проф. Ирине Загурскаје Стојаковић.


Програм:

G. Carissimi: Vitoria, vitoria mio core
G. B. Pergolesi: Vidit suum delceum natum
J. S. Bach: Magnificat, Quia respexit
F. Schubert: Frühlingstraum
E. Grieg: Ich liebe dich
R. Strauss: Zueignung
W. A. Mozart: Le Nozze di Figaro, Deh vieni, non tardar
G. Verdi: I Vespri Siciliani, Mercè, dilette amiche
F. Cilea: Adriana Lecouvreur, Io son l’umile ancella
G. Rossini: Il Barbiere di Siviglia, Una voce poco fa
F. Lehar: Meine Lippen, sie küssen so heiß

Програм траје око сат времена.

Подели