Објављено:
389
прегледа

Љубавна прича са трагичним завршетком у Српском народном позоришту

Фото: СНП

После великог успеха у Њујорку, Амстердаму, Пекингу, Риму, Квебеку, Кармен Словачког позоришта за игру, наступиће први пут и у Српском народном позоришту, у суботу, 14. октобра 2017.

У кореографији и режији Јана Дјуровчика, заснованој на музици Жоржа Бизеа и Родиона Шчедрина, Кармен је прича о дивљој андалузијској циганчици и о војнику Дон Хосеу. Кармен представља спој распуштеног и конзервативног, шпанског и словенског, укључујући чак и неке елементе фолклорног у лику Ескамиља. Динамичне ситуације су испреплетане са лирским, интимним тренуцима.

Динамична и необична кореографија одликује ову несвакидашњу изведбу, која „током својих 50 минута пружа више емоција него било који тросатни мјузикл“ (MF Dnes, Prag).

Представа се изводи на сцени „Пера Добриновић“ с почетком у 19.30 часова, траје око 50 минута, а улазнице су готово распродате.

У оквиру гостовања, у доњем фоајеу сцене „Пера Добриновић“ постављена је изложба у организацији Амбасаде Републике Словачке, посвећена различитим природним и културним вредностима Словачке.

Изложба ће бити отворена наредних десетак дана.

Подели