Објављено:
577
прегледа

Професор Мирослав Штаткић у Српском народном позоришту

Фото: Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама

Српско народно позориште је у понедељак, 24. априла, посетио покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верски заједницама професор Мирослав Штаткић.

У својој радној посети професор Штаткић разговарао је са Тонијем Ранђеловићем, в.д. директора Балета СНП-а.

Поред упознавања са плановима и програмима рада, Штаткић је присуствовао и редовној балетској проби и разговарао са члановима балетског ансамбла.

Током разговора, он је нагласио да Покрајински секретаријат са посебном пажњом води рачуна о најважнијој институцији културе у Војводини и да се до озбиљног и професионалног репертоара како балета, тако и опере и драме, може доћи само заједничким договором.

„Балет је у својој основи најинтересантнији сегмент уметности, јер се говором тела презентује драма“, рекао је Штаткић и додао да је то „посебна изражајност и виртуозност, било да је у питању ‘бели’ балет или савремени плес“.

„Стога ћемо и у наредном периоду, наравно у складу са могућностима, учинити све да подржимо и балетске пројекте СНП“, нагласио је он.

Ранђеловић је додао да је у суботу, 29 априла, поводом Светског дана игре, на репертоару балет „Грк Зорба“ у кореографији и режији Крунислава Симића, и том приликом ће пре самог извођења бити прочитана порука поводом Светског дана игре.

Подели