Међународни фестивала прозе PROSEFEST

У уторак, 18. априла на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта биће уприличено свечано отварање Фестивала прозе PROSEFEST, једанаестог по реду, у организацији Културног центра Нови Сад, с почетком у 18 часова. Том приликом биће додељена Међународна књижевна награда „Милован Видаковић“ аустријском књижевнику Петеру Хандкеу.

Разговор са овогодишњим добитником водиће Жарко Радаковић, књижевник и преводилац дела Петера Хандкеа.

Улаз је слободан, а сви заинтересовани могу своју улазницу да преузму на Билетарници Српског народног позоришта до 18. априла до 18 часова.

Овај Међународни фестивал прозног стваралаштва основан је 2007. године (идејни творац и оснивач је проф. др Сава Дамјанов) са основном намером да се књижевност врати својим коренима, тачније живом и непосредном контакту аутора са читалачком публиком. Први Фестивал је, читањем, отворио Милорад Павић. До сада је Фестивал прозе окупио око 90 писца из Србије и писце из иностранства. Од другог PROSEFESTA се додељује међународна књижевна награда „Милован Видаковић“ (1780-1841). Награда носи име родоначелника модерног српског романа и једног од најзначајнијих српских књижевника прве половине XIX вeкa, који је писао у славу читања и читаоца.