Српско народно позориште прославиће 156. рођендан у уторак, 28. марта. Дан Позоришта ће бити обележен традиционалним обиласком споменика Јовану Стерији Поповићу, Марини Олењиној и Пери Добриновићу, бисте Драге Спасић и гроба Стефана Стефановића где ће делегација положити цвеће. Биће откривена и табла Пролаз Милоша Хаџића која ће бити постављена на зграду СНП-а, у пролазу између Успенке цркве и техничког улаза СНП-а.


У доњем фоајеу сцене „Пера Добриновић“, у 11 часова, биће одржана промоција књиге „Пролаз Милоша Хаџића“ Анђелка Ердељанина, у амбијенту отворене изложбе „Глумачки наши родитељи“. Изложбу и промоцију ће отворити Миодраг Петровић, а о књизи ће говорити Милета Радовановић, Дејан Пенчић Пољански и аутор Анђелко Ердељанин.

Након промоције следи Свечана академија на сцени „Пера Добриновић“ у 12 часова када ће бити уручене Годишње похвале, награде и медаље Српског народног позоришта. Свечану академију отвориће професор Мирослав Штаткић, покрајински секретар за културу, информисање и односе са верским заједницама, а потом ће нам се беседом обратити др Зоран Ђерић, в.д. управника СНП-а.

У вечерњим сатима овај свечани Дан, биће заокружен извођењима представе Госпођа министарка, на сцени „Пера Добриновић“ у 19.30 и концертним извођењем опере Стевана Дивјаковића Владимир и Косара на сцени „Јован Ђорђевић“ у 20 часова.

СРПСКО НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ, 156. сезона
СРПСКО НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ, 156. сезона