Фото: М. Ползовић

Опера у четири чина Травијата Ђузепа Вердија, по либрету Франческа М. Пјавеа, а према роману Дама с камелијама Александра Диме Сина, извешће се 150. пут у среду 19. октобра и 151. пут у понедељак 24. октобра на сцени „Јован Ђорђевић“ у 19 часова. Опером ће, први пут у Српском народном позоришту, дириговати Волфганг Шајт (Wolfgang Scheidt) као гост из Аустрије. Његово гостовање је подржао аустријски Културни форум Амбасадe Аустрије.

Маестро Шајт је наступао са реномираним оркестрима у Италији, Немачкој, Мађарској, Румунији, Словенији, Јужноафричкој Републици, Чилеу…

Оперу Травијата ће извести оперски солисти СНП-а: Данијела Јовановић као Виолета Валери, Саша Штулић као Алфред Жермон, Верица Пејић као Флора, Лаура Павловић као Анина, Жељко Р. Андрић као Жорж Жермон, Игор Ксионжик као Гастон, Иван Дајић, као гост у улози Барона Дуфола, Бранислав Станков као Маркиз Д’Обињи, Горан Крнета као Доктор Гренвил. Учествују: Александар Толимир (Ђузепе), Јован Пејић (Флорин слуга), Хор и Оркестар СНП-а, затим балетски солисти и чланови балетског ансамбла. Концертмајстори су Владимир Ћуковић, Сергеј Шаповалов, раскошну сценографију су сачинили Доријан Соколић и Милета Лесковац, костиме Ружица Ненадовић Соколић, Хор је припремила Весна Кесић Крсмановић, асистент редитеља Катарина Матеовић Тасић, а кореограф је Владимир Логунов.