У петак 23. септембра одржаће се Гала концерт којим ће се отворити 156. сезона Српског народног позоришта, уз сарадњу са Војвођанским симфонијским оркестром који отварају своју 6. сезону.

Концерт се изводи на сцени „Јован Ђорђевић“ с почетком у 20 часова у Српском народном позоришту, а диригенти су Сајмон Робинсон, гост из Велике Британије / Словеније, који ће дириговати у првом делу концерта, који изводе Војвођански симфоничари, а на програму су дела Горзоса, Зорана Мулића, Менделсона, Шостаковича.

Другим делом концерта дириговаће Александар Којић, диригент СНП-а, а на програму су оперска дела којима се обележава 400 година од смрти Вилијама Шекспира. Арије оперских остварења Вердија, Гуноа и Бернштајна, чувених композитора који су инспирацију налазили у Шекспировим делима (Магбет, Отело, Фалстаф, Ромео и Јулија), а изводе их солисти Опере СНП-а: Свитлана Декар – сопран, Дарија Олајош Чизмић – сопран, Јелена Кончар – мецосопран, Игор Ксионжик – тенор, Бранислав Цвијић – тенор, Небојша Бабић – баритон, Васа Стајкић – баритон, Горан Крнета – бас и Никола Китановски – тенор (као гост из Београда). Учествују Хор и Оркестар Опере СНП-а и Војвођански симфонијски оркестар. Хор припрема Весна Кесић Крсмановић, концертмајстори Флоријан Балаж, Сергеј Шаповалов. Програм ће трајати око 110 минута с паузом.