Објављено:
882
прегледа

Дух који хода СНП-а освојио Бањалуку

Фото: A. Рамадановић

Представа ДУХ КОЈИ ХОДА (Прометејев пут) Дејана Дуковског у режији Александра Поповског, рађена у копродукцији Српског народног позоришта и Центра за развој визуелне културе из Новог Сада, на 19. Театарфесту „Петар Кочић“ у Бањалуци освојила је чак 5 награда!

Представа је изведена у недељу, 22. маја 2016. и испраћена је громогласним аплаузом и овацијама публике.

Међународни жири у саставу: Небојша Брадић, члан, Душко Љуштина, члан, Џевдет Тузлић, члан и Слађана Зрнић, председница Жирија, донeо је следеће одлуке:

Награда за НАЈБОЉУ ПРЕДСТАВУ У ЦЕЛИНИ у којој до изражаја долазе велика искрености и таленат, драматуршке вештине, завидан осећај за стил и жанр, те глумачка игра целокупног ансамбла који влада модерним изразом и има јасну друштвену свест о улози позоришта у друштву.

Награда за најбољу сценографију додељује се Таџисер Севинћ и Саши Сенковићу за веома упечатљиво и функционално решење сценског простора, те подршку сценској игри и креативним визуелним елементима.

Награда за најбољу режију додељује се Александру Поповском који је зналачки поставио комад и ликове, те одлично погодио транспарентну комику „смеха из гроба“.

Награда за најбољи драмски текст додељује се Дејану Дуковском који уметнички анализира моделе друштвених облика понашања, најдубље трагичне теме и тајне људске душе, која пати док се смеје себи и свету.

Награду за најбољу представу доделио је и Жири Радио-телевизије Републике Српске.

Подели