„Драма Развојни пут Боре Шнајдера, сценска карактеристика у четири ставке, и данас плени мистериозношћу и двосмисленошћу своје сјајне и надмоћне ‘јасноће’. У основној димензији, време, тај најбољи судија у театру и животу, показало је да иронична и сатирична сага о Бори Шнајдеру, од ‘трагикомедије језика’, неумитно постаје грандиозни ‘гињол’ једног менталитета.“ (С. Јованов, драматург)

Дело је проглашено половином деведесетих година за најбољу српску драму друге половине двадесетог века.

Поповић је добитник Ванредне Стеријине награде за експериментални рад из области комедије и носилац је Стеријине награде на 12. Стеријином позорју 1967. године за комад Развојни пут Боре Шнајдера (изводио Атеље 212, Београд).

У улози Боре Шнајдера наступиће првак Драме СНП-а Радоје Чупић, а уз њега су и Страхиња Бојовић, Мирослав Фабри, Стефан Јуанин, Игор Павловић, Душан Вукашиновић, Александра Плескоњић, Тијана Максимовић, Марија Меденица и Тијана Марковић.

Драматург је Светислав Јованов, сценографија је поверена Весни Поповић, костими Драгици Лаушевић, композитор је Александар Бахун, сценски покрет Андреја Кулешевић.

Премијера је у уторак, 17. маја 2016. године, на сцени „Пера Добриновић“ у 19.30 часова, а остала извођења су у среду, 18. и понедељак, 23. маја.

Радоје Чупић, РАЗВОЈНИ ПУТ БОРЕ ШНАЈДЕРА; фотографија са пробе: Срђан Ђурић
Радоје Чупић, РАЗВОЈНИ ПУТ БОРЕ ШНАЈДЕРА; фотографија са пробе: Срђан Ђурић