Објављено:
869
прегледа

Дан када смо се срели

Фото: Дејан Чавић

Ова представа ће се извести петнаести пут у уторак, 29. марта на Камерној сцени с почетком у 21 час. Аутор је Божидар Кнежевић, а режију и сценографију потписује Предраг Штрбац. Улоге су поверене Соњи Дамјановић и Милану Лазићу.

Костиме је израдила Мирјана Стојановић Маурич, музику компоновао Александар Бахун, вокални сарадник Агота Виткаи Кучера, а кореографски сарадник је Саша Крга.

Представа је рађена у копродукцији Српског народног позоришта и „Лауреата“ из Новог Сада.

Божидар Кнежевић је победник Конкурса за савремени домаћи драмски текст у 2015. години за текст Илустрована енциклопедија нестајања, а уручење награде је у уторак, 29. марта у Стеријином позорју на Дан Стеријиног позорја.


b-knezevicБиографија: Божидар Кнежевић бави се литературом и медијима. Аутор је драма Порно (Српско народно позориште – Нови Сад, Битеф театар – Београд), Човек звани Че (Позориште младих – Нови Сад), Дан када смо се срели и адаптације драме Луиђија Пирандела Шест лица тражи писца (Српско народно позориште – Нови Сад, Југословенско драмско позориште – Београд, Народно позориште – Београд). Радио као драматург на пројекту Аутобиографија (Српско народно позориште – Нови Сад). Написао је сценарио за мини тв серију ДуплиДобрица&Доктор Делта. Учествовао је као косценариста у реализацији анимираног СФ филма Махнити, а по његовом сценарију рађен је стрип Порно (едиција 2uplodnocomics).

Косценариста је мултимедијалних фестивала „Play porno“ и „Big Serbian Mother“ у Битеф театру у Београду, аутор сценарија за перформанс на отварању четрдесетог Битефа у Београду под називом Ако видиш Цезара – убиј га! и сценарија и режије за мултимедијалне перформансе Колебање линеарности у осам цртежа – La linea, Реч, последице, Скремблована Алиса, Hapy slave’s design (фестивал EXIT, MTV) као и сценарија свечаног отварања фестивала EXIT 2013.

Режисер и сценарист анимираног филма Alea iacta est (Коцка је бачена).

Има више од 70 књижевних награда (награда на конкурсу за радио драму Радио телевизије Војводина за радио драму Запалите Холивуд, више награда за кратку причу и поезију итд.)

Уметнички директор мултимедијалне уметничке трупе „Дупло дно“ и продуцентске куће „Инсомниа филм“. Живи у Новом Саду.

www.pozorje.org.rs

Подели