Конференција за новинаре поводом премијере Хамлета одржана је 27. јануара на сцени „Пера Добриновић“ са почетком у 10.30 часова. Представници медија су седели у гледалишту и могли да присуствују другачијој конференцији, мултимедијално осмишљеној за најаву премијере Хамлета, поготово када се има у виду да је протекло 55 година од последњег извођења у „старом“ Позоришту, 1961. године.

Окружени сценографијом, позоришним плакатом и тв-спотом најаве Хамлета говорили су: управник Српског народног позоришта Александар Милосављевић који је отворио конференцију, Александар Гајин, директор Драме, редитељ Никола Завишић, Јована Мишковић којој је поверена улога Хамлета, Марија Меденица (Офелија), Гордана Јошић Гајин (Гертруда), Мирослав Фабри (Кловн) и Милорад Капор (Розенкранц). О својим утисцима о раду на Хамлету изазовном и у драмском и у режијском смислу, говорили су млади глумци: Нина Рукавина (Фортинбрас), Григорије Јакишић (Хорације) и Димитрије Аранђеловић (Гилдестерн).

Фотографије: Срђан Ђурић

Премијера је на истом месту, сцена „Пера Добриновић“, петак 29. јануар 19.30, а прва реприза, субота, 30. јануар 19.30.

Нема бекства од Шекспира

Загонетка је то и даље. Широк комад за идеје. Срећа па је редитељу отпочетка све било јасно. – Људи ће бити пријатно изненађени – испричала је Јована Мишковић. Брз темпо, згуснутост, оценила је као одлике времена, бунтовништво као одлику младости, због чега мисли да ће представа добро комуницирати са савременом публиком. – Хамлет је улога на којој може да се ради цео живот, тако да мени то тек предстоји након премијере.
(из текста Нема бекства од Шекспира Игора Бурића, „Дневник“, четвртак, 28. јануар 2016)