Објављено:
782
прегледа

НАГРАДА „БАЛЕРИНАМА“ НА 42. ИНФАНТУ

Фото: А. Рамадановић

Жири који је радио у саставу Игор Бурић (председник), Горан Ибрајтер, Богдан Јанковић, од 25. јуна до 30. јуна одгледао је девет представа у главном такмичарском програму 42. интернационалног фестивала алтернативног и новог театра (ИНФАНТ) у Новом Саду, и једногласно донео одлуку да се:
Награда за изузетну експресивност на граничном подручју између позоришта и осталих уметности, или стваралаштва у најширем смислу додели представи „Балерине“ Милене Миње Богавац и Форума за нови плес Балета Српског народног позоришта у копродукцији са Студентским културним центром Нови Сад.

Иако је у представи „Балерине“ реч о једној изузетној професији која је такорећи угрожена врста савремене позоришне сцене у Србији, публика нема потешкоће да се идентификује са проблемима изнесеним на неочекивано узбудљив начин – не игром, плесом, телом, костимом, музиком, него вербалним, такозваним вербатим форматом театра. Непосредно, директно, са доста ироније, ауторефлексивности, хумора, извођачки ансамбл представе суверено осваја сцену захтевног граничног жанровског поља.

Нови Сад, 30. јун, 2015.

Подели