Фото: М. Ердељи

У оквиру Новосадског сајма књига, у уторак 19. марта одржаће се промоција нових издања Српског народног позоришта, на главној бини у Хали 1 Новосадског сајма. Промоција ће почети у 12 часова.

Најновија издања која ће том приликом бити представљена су: лист Позориште (последња три броја из 2023. године), о чему ће говорити Ласло Блашковић, главни уредник издавачке делатности СНП-а и књиге:

  • Драме Лазе Телечког – 150 година од смрти Лазе Телечког, о чему ће говорити приређивач овог издања, др Зоран Ђерић, в. д. управника Српског народног позоришта;
  • Репертоар Опере Српског народног позоришта – грађа за 25-годишњи период 1997-2022, о чему ће више рећи мр Ивана Илић Киш, уредник издавачке делатности Српског народног позоришта и проф. др Немања Совтић, аутор монографске студије која је део овог издања и
  • Из прошлости Српског народног позориштаЗанимљивости из историје Српског народног позоришта, ауторке Невене Јанаћ, театролога у Српском народном позоришту, која ће уједно и представити ово издање.

Додатно, посетиоци ће моћи да погледају и друга, старија издања СНП-а:
Дневник представа новосадских позоришта 1919-1941 (2017), аутора Павла Јефтића и Обнова СНП-а после Другог св. рата 1918-1921 (2021), аутора Зорана Максимовића.

Новосадски сајам књига одржава се ове године од 18. до 25. марта, у Хали 1 Новосадског сајма, а радно време је од 10 до 20 часова. Улаз је бесплатан. Више информација о Сајму књига, али и другим, пратећим манифестацијама у оквиру Новосадског сајма прочитајте ОВДЕ.