Фото: В. Величковић

Дан љубави ужурбано стиже, а најстарији српски театар побринуо се да, за љубитеље класичне музике, приреди велики Гала концерт који ће бити уприличен 14. фебруара у 19 сати на сцени „Јован Ђорђевић“. Поред тога што ће програм бити богат и шаренолик, са темом љубави, оно што је још значајно за овај романтичан концерт је што ће управо он означавати почетак плодоносне сарадње са Националном опером Темишвар.

Тако ће се уз солисте Опере, Оркестар, Хор и Балет Српског народног позоришта, са солистима из Темишвара као што је Narcisa Brumar, Lacrimioara Cristescu, Cosmin Ilfrim, Cristian Balasescu, а под диригентском палицом маестра Дејана Савића. На програму ће се наћи дела Бизеа, Калмана, Пучинија, Вердија, Дворжака, Лехара и многих других великих композитора на чија дела нико не остаје равнодушан.

Директорка Опере СНП-а Сандра Миланков најавила је да ће Гала концерт поводом Дана заљубљених бити посебан, те да ће публика у преко два сата имати прилику да ужива у познатим аријама, дуетима и оскестарским делима, на најлепшу тему на свету.

„Дан заљубљених је идеална прилика за одлазак на романтичан Гала концерт, а диван је повод за нас да приредимо публици незаборавно вече. Публика воли Гала концерте, увек је сала пуна. Водећи се мисијом да испунимо зеље наших посетилаца, решили смо да уврстимо више гала концерата у програм. Истовремено обележавамо почетак наше уметничке сарадње са Опером Темишвар. Свакако би овај концерт могао бити почетак нове традиције.“, истакла је Миланков и додала да је важно пружити публици подршку.

„Поред опере, оперете и мјузикла битно је имати и гала концерте на репертоару. То могу бити тематски концерти, али и концерти најпознатијих арија, треба само бити креативан и смислити сваки пут несто ново, разбити монотонију.“

Солисти Српског народног позоришта који ће учествовати у овом свакако посебном Гала концерту су: Јелена Кончар, Виолета Срећковић, Дарија Олајош Чизмић, Саша Петровић, Васа Стајкић, Жељко Андрић, Данијела Јовановић, Марина Павловић Бараћ, Наташа Тасић Кнежевић, Вишња Радосав, Стеван Каранац.

Улазнице, сви заинтересовани могу пронаћи на билетарници Српског народног позоришта.