Они су на вечери. Они су брачни партнери, они су пријатељи, они су љубавници. Они су на пространој тераси покрај мора, запљуснути звуком ниских таласа и налетима сланог ваздуха. Чекају помрачење Месеца који је најављен као прилично спектакуларан призор. Те вечери наступа такозвани блади мун, црвени месец, моћнији од било ког другог Месеца.

Тако почиње невероватна представа Црногорског народног позоришта у режији Ане Ђорђевић. Млада редитељка и списатељица специјално за ЦНП написала је нову верзију, своје драме „Црна кутија“, настале по узору на филм „Савршени странци“, смештену у црногорски миље.

„Рад на овој представи се поставио као сатни механизам, као организам непрестаних промена, који се ротирају, изврћу, али никад не стају. Ритам пулсира доследно, отвара врата великих одлука, мења перспесктиве, окреће судбине. Иза свега, редитељка Ана Ђорђевић је успела да недефинисану мешавину људских судбина и космичких утицаја доведе у равнотежу, да један полифони механизам исконтруише у нит, у нежну слику из које све израсте, у којој све и нестане“, каже драматург Стефан Бошковић.

Редитељку, Ану Ђорђевић, новосадска публика већ познаје, будући да су њене представе са одушевљењем прихваћене у Српском народном позоришту.

„Комуникативност представе је предуслов за било какво уметничко остварење, уметничке амбиције морају бити у складу са оним што је публици препознатљиво. Велике идеје су узалудне уколико нико не сматра да је то њему намењено, публика мора да се препозна у ономе што гледа. Наш циљ је био да направимо представу која се тиче људи који долазе у позориште“, закључила је Ђорђевић.

У представи играју: Сања Вујисић, Никола Перишић, Кристина Стевовић Обрадовић, Александар Гавранић, Филип Ђуретић, Маша Божовић, Стеван Вуковић и Бранка Оташевић.

Драматург је Стефан Бошковић, костимографкиња Светлана Цвијановић, сценографкиња Љубица Петровић, музику су радили Ивана Чановић и Бојан Јововић, асистенткиња редитељке је Наташа Милићевић, асистентиња костимографкиње је Гордана Булатовић а извршни продуцент Данило Милатовић.

Блади Мун гостује у Новом Саду, у Српском народном позоришту, 25. маја, на сцени „Пера Добриновић“ са почетком у 19.30. Карте су у продаји на благајни Позоришта.