У Палати Србија, председник Републике Србије, Александар Вучић, свечано је уручио одликовања заслужним појединцима и институцијама поводом Дана државности Србије. Сретењски орден првог степена добило је Српско народно позориште, а награду је примио управник, Александар Станков.

„Част нам је да је наш напоран рад и традиција дуга 161 годину која иза њега стоји, заиста препозната. То нас само мотивише да све већим корацима идемо напред дижемо сопствене, али уметничке стандарде у региону. Ово одликовање, додатно ће нас оснажити да нам један од приоритета у наредном периоду буде и враћање статуса од националног значаја нашем позоришту, а верујемо да је такав корак могућ, будући да имамо заиста велику подршку како ресорног секретаријата, тако и министарства културе“, истакао је Станков.

Лауреатима, истакнутим појединцима, али и представницима институција, ордење је уручио председник Србије Александар Вучић.

„Ми данас јесмо бастион слободе и независности, али и гарант мира на овим просторима, свесни његове вредности, жељни трајања и заједничког живота, доброг комшијског односа са свима који нас окружују“, поручио је он.

Поред бројних званица из Србије и региона, гостију из Европе, из првих редова доделу признања пратили су и председник Народне скупштине Ивица Дачић, министарка културе и информисања Маја Гојковић. министар спољних послова Никола Селаковић и министар спорта и омладине Вања Удовичић.