Фото: Срђан Дорошки

Сарадња две највеће позоришне куће у Војводини може допринети развоју културе у покрајини, већем броју културних садржаја и порасту квалитета позоришног програма у покрајини, поручено је данас на састанку управника Народног позоришта у Суботици и Српског народног позоришта у Новом Саду.

„Више путам сам напоменуо да је најважније за културу и институције које се баве овим послом, сарадња и разумевање. Култура као један од основних стубова сваког уређеног друштва има озбиљан задатак да уједињује и спаја људе. Она не препозање препреке. Новоизабрани управник СНП-а је доказао у више наврата своју способност, а у прилог томе говори то што је за време његовог мандата Опера СНП-а имала озбиљног успеха на међународној и домаћој сцени“, истакао је директор Народног позоришта у Суботици, Милош Николић.

На првом састанку два управника разговарало се о могућим заједничким пројектима, гостовањима и међународној сарадњи.

„Ми већ имамо у плану гостовање опере у Суботици, очекујем у блиској будућности сарадњу на заједничким пројектима који ће, сигуран сам, публика радо дочекати. Врло брзо ћемо неке од најгледанијих и најбољих представа Суботичког позоришта на нађим сценама и верујем да смо тако на добром путу јачању културе у Војводини“, додаје управник Српског народног позоришта, Александар Станков.

Оба управника истичу да ове две куће обухватају велики број уметника из раличитих бранши, те да у томе лежи снага културе у Војводини.