Синоћ, 11. маја у Спрском народном позоришту изведена је представа „Тихо тече Мисисипи“ Владимира Табашевића, у режији Ивице Буљана. Ово одлично извођење, публика је поздравила десетоминутним аплаузом, али је и затворила први део мини фестивала „Наши дани“.

У оквиру синоћњег округлог стола, којим је модерирао позоришни критичар Андреј Чањи, директор Драме СНП-а Милован Филиповић и директор БДП-а Југ Радивојевић, истакли су да су веома задовољни како је прошао фестивал, и најавили да ће наредног пута, у оквиру „Наших дана“ учествовати и студенти глуме у Новом Саду и Београду те ће публика гледати њихове дипломске представе.

„Добили смо много у ових пет „Наших дана”. Пре свега, публика се вратила у позориште у оној мери у којој нико од нас није очекивао. Ми смо, за неколико дана, организовали један озбиљан фестивал, који је имао озбиљан репертоар. Фестивал „Наши дани”, довео нам је дивне глумце, дивне представе и редитеље. Наша публика је то знала да награди, и надам се да ово представља само почетак дивне традиције. У следећој рунди, укључићемо и оне због којих све ово радимо, а то су студенти свих наших академија. И они ће у оквиру овог фестивала и у Београду и у Новом Саду, играти своје испитне дипломске представе”, рекао је Филиповић.

Са њим се слаже и директор БДП-а Југ Радивојевић који каже да се потврдила добра идеја, намера да се на овакав начин презентују театри.
„Публика се, видели смо, јако ужелела позоришта, и поготово фестивалске презентације театра, и јако сам задовољан како је прошао овај први део мини фестивала „Наши дани”. Ово је потврда да треба да наставимо, ово је један добар ветар у леђа и једва чекамо септембар и наш нови долазак у Нови Сад. Наравно, радујемо се доласку Новосађана код нас. Мислим да је циљ остварен“, истакао је Радивојевић.

Током пет дана, од 7. до 11. маја, љубитељи театра, имали су прилику да уживају у представама Београдског драмског позоришта: „Фине, мртве д(ј)евојке“, писца Мата Матишића, у режији Патрика Лазића, представу „Читач“, Федора Шилија, по мотивима романа Бернхарда Шлинка, у режији Бориса Лијешевића, представу „Ружни, прљави, зли“, Слободана Обрадовића, по мотивима филма Е. Сколе, редитељке Ленке Удовички, „Дивље месо“, Горана Стефановског, у режији Јагоша Марковића, као и „Тихо тече Мисисипи“, Владимира Табашевића, у режији Ивице Буљана.

Мини фестивал „Наши дани“ наставиће се наредне сезоне, када ће представе БДП-а бити изведене у Новосадском позоришту у септембру, док ће Новосадско позориште узвратити посету БДП-у, у октобру.

Београдска публика ће у новембру имати прилику да погледа пет представа СНП-а, а то су: „Бура“ Кокана Младеновића, „Ко је убио Џенис Џоплин?“, редитељке Соње Петровић, „Травничка хорника“ Никите Миливојевића, „Тариф“ и „Крваве свадбе“ у режији Игора Вука Торбице.