Фото: Марија Ердељи

У суботу, 15. маја на Камерној сцени Српског народног премијерно ће бити изведен „Вишњик“ А.П. Чехова, у режији Радослава Миленковића.

Ово ремек-дело, настало између два века, управо говори о два времена: прошлости, којом је имање натопљено и будућности која почиње управо продајом тог имања – „од којег нема ничег лепшег на свету“, истиче глумица Сања Ристић Крајнов која тумачи лик Љубов Андрејевне.

„Љубов Андрејевна опет губи, сада имање. Изгубила је дете, мужа, затим другог човека ког је заволела, а сад и имање које је за њу место среће, лепоте, детињства, дакле далеко више од много хектара земље на којој би се могло добро зарадити. Управо због своје спремности да материјално, емотивно даје другима, не тражећи ништа заузврат много губи и страда. Љубав је у давању, а она је Љубов (руски – Љубав). Чини се да ништа не може да задржи, да јој све клизи кроз руке, као време које неумитно пролази, ипак поред свега што јој се догађа оно што успева да задржи, је невероватна животна снага и спремност да увек следи своје срце. Томе можете само да се дивите“, додала је Ристић Крајнов.

„Вишњик“ је последње је дело славног руског књижевника Антона Павловича Чехова, написано 1902. године.

„Вишњик је комад у променама у животима људи. Драма о неизговореном. То је прича о људима нажуљаног срца, људима распетим између чежње и надања, између стварности и сна“, додаје глумац Бранислав Јерковић, који тумачи улогу Лопахина.

Поред Сање Ристић Крајнов и Бранислава Јерковића, у представи играју и Невена Неранџић, Соња Исаиловић, Љубиша Милишић, Југослав Крајнов, Аљоша Ђидић, Драгомир Пешић, Алиса Лацко, Душан Вукашиновић и Душан Јакишић.

Прва реприза заказана је за 19. мај.