Фото: Архив СНП-а

Некадашња примабалерина Српског народног позоришта и дугогодишњи професор класичног балета у Сједињеним Америчким Државама преминула је у 86. години.

Рођена је у Београду 17. X 1935. Завршила је Средњу балетску школу „Лујо Давичо“ у Београду. Балетском ансамблу СНП-а припадала је од 1. IX 1953. до 31. VIII 1957, када је прешла у НП у Београду, у којем је радила као педагог, репетитор и асистент кореографа. Поново је ангажована у СНП-у од 16. VIII 1962. до 28. II 1970, овог пута у статусу солисте. Затим се одселила у САД, где је радила као професор балета и директор Плесног одсека (Dance Department) колеџа Birmingham Souther Colledge у Бирмингаму у Алабами.

Први пут се појавила у солистичкој улози 1954, као Лиза у визији у Франчески да Римини. У својој игри сјединила је лепоту, нежност и распеваност лирске играчице са јарким темпераментом карактерне, испољавајући у оба случаја своју виртуозну технику. Код новосадске публике је уживала изузетну популарност. Супруг јој је био концертмајстор СНП-а Карло Сенаши.

Улоге: Сванилда (Копелија), Одилија, Одета (Лабудово језеро), Сузан (Лопов Гаспар), Марија (Бахчисарајска фонтана), Дадиља, Крчмарица (Ромео и Јулија), Оса (Паукова гозба), Ђаволица (Ђаво у селу), Вила јесени, Шпањолка (Пепељуга), Злато (Демон злата), Мирта, Жизела (Жизела), Китри (Дон Кихот).