Objavljeno:
1092
pregleda

Balet „Vragolanka“ i uručenje Nagrade „Nataša Bošković“

Foto: A. Ramadanović

Prvi put u ulogama nastupaju četvorica solista: David Gruoso (Majka Simona), Andrej Kolčeriu (Kolen), Samjuel Bišop (Tomas) i Milan Ivan (Alen).

Sreda, 6. novembra, „Vragolanka“, scena „Jovan Đorđević“, 19.00

Balet u dva čina i četiri slike „Vragolanka“ (La fille mal gardée), koja će se izvoditi na muziku francuskog kompozitora alzaškog porekla Luja Žozefa Ferdinanda Herolda, libretu Žana Dobervala i muzičkim aranžmanima Džona Lančberija je jednostavna priča o uzaludnim naporima bogate posednice, udove Simone (koju tradicionalno tumači muški baletski igrač), da spreči ljubav između svoje lepe kćerke Lize i siromašnog mladića Kolena.

Koreograf i reditelj je Kalin Hanciu, dirigent je Aleksandar Kojić, scenografiju potpisuje Saša Senković, kostime je kreirala Mirjana Stojanović Maurič, svetlo je dizajnirao Marko Radanović.


Uručenje Nagrade „Nataša Bošković“

Posle predstave biće upriličeno uručenje Nagrade „Nataša Bošković“ čiji je dobitnik Anderej Kolčeriu, prvak Baleta SNP-a, a koju dodeljuje Udruženje baletskih umetnika Srbije.

Žiri u sastavu: Dalija Imanić Savić, predsednica žirija, Konstantin Tešea i Jovica Begojev, ovu odluku je doneo jednoglasno. U saopštenju se kaže: „Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je dobitnik nagrade Nataša Bošković za sezone 2017/18. i 2018/19. prvak Baleta SNP-a Andrej Kolčeriu, za ulogu Armana Divala u baletu Dama s kamelijama koreografa Krunislava Simića. Čestitamo!“

Nagradu će uručiti Dalija Imanić Savić, predsednica žirija

Podeli