Objavljeno:
375
pregleda

Promocija publikacije o istorijatu Narodnog pozorišta u Prištini „Uprkos svemu“

Foto: B. Lučić

Promocija publikacije o istorijatu Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici, „Uprkos svemu“, autora Radosava Stojanovića, održaće se u foajeu Srpskog narodnog pozorišta, u ponedeljak, 24. decembra u 19 časova.

Istom prilikom, biće predstvaljen i deo izložbe o istorijatu ove najstarije srpske profesionalne kulturne institucije na Kosovu i Metohiji. Ovom prigodom govoriće Predrag Radonjić, direktor Narodnog pozorišta u Prištini, Zoran Đerić, upravnik Srpskog narodnog pozorišta i Miroslav Radonjić, direktor Sterijinog pozorja.

Promocija će biti održana pre početka predstave „Ženidba“, koja se izvodi večeras, 24. decembra, na sceni „Pera Dobrinović“ u 19.30 časova.

Premijerom predstave „Ženidba“ koju je, u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem, po tekstu Nikolaja Gogolja režirao Milan Karadžić, Narodno pozorište u Prištini sa sedištem u Gračanici, započelo je, početkom oktobra u Gračanici, obeležavanje 70 godina od svog osnivanja.

U predstavi igraju: Milan Vasić, Jelena Orlović, Igor Damnjanović, Branko Babović, Anika Grujić, Milorad Kapor, Bojan Stojčetović, Jasmina Stoiljković, Nebojša Đorđević i Tamara Tomanović.

Podeli