Српско народно позориште позива младе, ученике музичких школа, студенте Академије уметности у Новом Саду, њихове професоре, родитеље, и све оне љубитеље класичне музике на концерт који ће се одржати у недељу, 6. новембра од 17 сати у најстаријем српског театру.

У питању је интернационални пројекат који организују Српско народно позориште, музичка академија „Петар Велики” из Санкт Петербурга, као и позната циришка музичка школа „Захар Брон”. Управо из ове занимљиве сарадње проистекао је и концерт којим ће дириговати маестро Герасим Воронков, а на програму је Шостаковичева симфонија бр. 15 у А-дуру, оп. 141, Виолински концерт у Ц-дуру Д. Кабалевског, Виолински концерт у бр. 1 у г-молу М. Бруха.

У оквиру овог концерта наступиће две младе виолинисткиње, добитнице многобројних награда на међународним такмичењима – Ева Солодовска из Украјине, и Софи Брансон из Велике Британије.

Маестро Воронков, рођен је у Москви и своје музичко образовање отпочео је на московском Конзерваторијуму Чајковски. Између 1981. и 1990. био је део оркестра Бољшог театра, у коме је 1988. основао Бољшој камерни оркестар. Године 1989, након освајања Берлинске награде Карајан, постављен је за директора Симфонијског колеџа Московског конзерваторијума Чајковски, са којим је наступао и снимао у Русији, Аустрији и Француској. Такође је био позван да сарађује са разним оркестрима из бившег Совјетског Савеза.

Године 1991. прелази у Барселону, а две године касније управо тамо оснива оркестар Camerata Mediterranea са којим је имао бројне концерте по Шпанији. Тренутно је маестро Воронков професор и директор Оркестра Вишег конзерваторијума Лицеу у Барселони, главни директор Симфоније Академије Гран Театре дел Лицеу и помоћник музичког директора Колосеума у ​​Барселони.

Улаз на концерт је слободан.