Category Archives: VESTI

Operske predstave u januaru, s gostima

toskaToska, 29. i 31. januara i 2. februara, scena „Jovan Đorđević“, 19.00

U godini kada se navršava 160 godina od rođenja Đakoma Pučinija (Giacomo Puccini, 1858-1924), Opera SNP-a će izvođenjem opere Toska, najpoznatijeg kompozitorovog dela, obeležiti ovaj značajan jubilej. 

Više informacija

Izmena u najavi Grk Zorba, 17. januar

marijana-curcijaSolistkinja Baleta Marijana Ćurčija, zbog bolesti, neće nastupiti u ulozi Marine u baletu Grk Zorba 17. januara, kada je planirano da bude obeležena i dvadesetogodišnjica njenog umetničkog rada.

U ulozi Marine nastupiće prvakinja Baleta Ana Đurić.

Obaveštenje o održavanju audicije za honorarnog saradnika: orkestarski muzičar – drugi klarinet

audicijaOpera Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu organizuje audiciju za honorarnog saradnika: orkestarski muzičar – drugi klarinet. Audicija će biti održana u Srpskom narodnom pozorištu (Pozorišni trg 1, službeni ulaz), u četvrtak, 1. februara 2018. godine u 11.00 sati (prostor održavanja audicije biće naknadno određen). Na audiciju se mogu prijaviti kandidati sa završenom muzičkom akademijom, VII (sedmi) stepen stručne spreme, odsek klarinet. Više informacija

Premijerno: Bilbord

bilbordPo tekstu Majkla Vukadinovića, američkog pisca mlađe generacije, u pripremi je dramski komad Bilbord u režiji Petra Jovanovića. Premijera je planirana za 25. januar 2018, na Kamernoj sceni SNP-a u 20.30, a prva repriza 26. januara.

Više informacija

Obaveštenje o prodaji ulaznica

blagajnaUlaznice za sve predstave na repertoaru SNP-a neće moći da se kupe od petka, 29. decembra 2017. od 12 časova do srede 3. januara 2018, zbog zaključenja fiskalne godine.

Redovna prodaja nastavlja se od 3. januara, prema rasporedu radnog vremena Biletarnice za period nastupajućih praznika.