Category Archives: VESTI

Obaveštenje o izmeni repertoara

travijataObaveštavamo vas da je opera Travijata, koja je trebalo da bude izvedena 14. juna, otkazana zbog bolesti protagonista.

Kupljene ulaznice mogu se vratiti na Biletarnici SNP-a u roku od 15 dana.

Godišnjica Petojunske tragedije u Smederevu

smederevoOve godine 5. juna navršava se 77 godina od teške katastrofe koja je zadesila Smederevo 1941. godine. Tog dana, u 14.14 časova, iznenadna eksplozija skladišta municije pretvorila je gotovo ceo stari Despotov grad u ruševine. Prilikom ove katastrofe velikih razmera, teško je pogođen naš glumački stalež.

Više informacija

Obaveštenje o izmenama u junskom repertoaru

blagajna- Otkazano je gostovanje predstave Crna kutija, (BDP i BEOART, Beograd), koje je planirano za sredu, 6. juna na sceni „Pera Dobrinović“, 19.30.

- Opera SNP-a Toska, koja je planirana za četvrtak, 7. juna, biće izvedena narednog dana, u petak 8. juna. Vreme i mesto izvođenja ostaju nepromenjeni, scena „Jovan Đorđević“, 19.00.
Ulaznice kupljene za izvođenje 7. juna važe za izvođenje 8. juna.

„Reč putuje“ španskog umetnika Frana Peree na sceni „Pera Dobrinović“ umesto na sceni „Jovan Đorđević“

fran-pereaObaveštavamo vas da će se usled tehničkih razloga koncert „Reč putuje“ španskog umetnika Frana Peree održati na sceni „Pera Dobrinović“, umesto na sceni „Jovan Đorđević“.

Datum i vreme koncerta ostaju neizmenjeni: nedelja, 13. maja s početkom u 20 časova.
Kupljene ulaznice važe bez numeracije za scenu „Pera Dobrinović“.

Drama priprema nov komad – Moćni rendžeri ne plaču

mocni-rendzeriSrpsko narodno pozorište, u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem, priprema novu predstavu Moćni rendžeri ne plaču, po tekstu mlade i zapažene dramske autorke Tijane Grumić.

Ovaj tekst je, pored još tri dramska teksta, ušao u uži izbor na konkursu Sterijinog pozorja za najbolji originalni domaći dramski tekst za 2017/18. godinu.

Više informacija