Category Archives: VESTI

Travijata 5. maja sa maestrom Alesandrom Beninjijem

a-benigniOmiljena kod novosadske publike zbog majstorskog jedinstva pevljive muzike, uvek aktuelnog ljubavnog sižea i raskošnog vizuelnog momenta, Verdijevo opersko remek-delo Travijata je na repertoaru u subotu, 5. maja, na sceni „Jovan Đorđević“ s početkom u 19 časova. Dirigovaće maestro Alesandro Beninji, gost iz Italije.

Više informacija

Nodar Viktorovič Čanba, kompozitor i dirigent, u SNP-u

snpSrpsko narodno pozorište primilo je danas, 12. aprila 2018,  kompozitora i dirigenta Nodara Viktoroviča Čanbu, čije će se baletsko delo Pinokio praizvesti u SNP-u 28. aprila 2018. godine.

Više informacija

Premijera komedije Rodoljupci u SNP-u

rodoljupciU Srpskom narodnom pozorištu, u četvrtak, 12. aprila, biće izvedena premijera komedije Jovana Sterije Popovića Rodoljupci u režiji Radoja Čupića.

Za muzičke aranžmane i korepeticiju zadužen je Miloš Mitić, autor teksta songova i dramaturške adaptacije je Jelena Čupić, scenograf je Željko Piškorić, kostimograf Marina Sremac a koreograf Ista Stepanov. Više informacija

Opera u aprilu

madam-baterflajSubota, 14. i 17. aprila, scena „Jovan Đorđević“, 19.00

Madam Baterflaj, prvi put u sezoni!

Nakon nezaboravnog izvođenja Pučinijeve Toske u januaru, još jedno remek-delo majstorove zrele stvaralačke faze, naći će se na operskom repertoaru SNP-a nakon dve godine.
Više informacija

Pop Ćira i pop Spira u SNP: Nostalgična muzička freska

popciraipopspiraMeđu klasičnim delima srpske književnosti malo je ostvarenja poput Sremčevog romana „Pop Ćira i pop Spira“, koji je svojom lepotom i toplinom kazivanja toliko inspirativan za adaptacije u drugim vidovima umetnosti, da je do danas doživeo brojne adaptacije na pozorišnoj sceni, kao i scenarističke obrade za film i televiziju.

Borko Hložan, Dnevnik, 30. mart 2018.
Više informacija

DAN SRPSKOG NARODNOG POZORIŠTA

dan-snp-2018Povodom Dana Srpskog narodnog pozorišta, 28. marta 2018, održana je na sceni „Pera Dobrinović“, u 12 časova, Svečana akademija na kojoj su dodeljene medalje „Jovan Đorđević“, Godišnje nagrade i pohvale Srpskog narodnog pozorišta.

Više informacija