Фото: С. Ђурић

Поводом 8. марта, Дана жена, Српско народно позориште и ове године припрема концерт којим ће обрадовати своју публику.

Концертом који носи назив „Звиждук у осам“ подсетићемо се на незаборавне музичке теме из антологије домаће кинематографије уз које смо одрастали и уз које су стасале многе генерације, и обележити овај велики и значајан датум.

Диригент је Микица Јевтић, музичке нумере изводе оперски солисти Дарија Олајош Чизмић, сопран, Виолета Срећковић, мецосопран, Јелена Кончар, мецосопран, Саша Петровић, тенор, Саша Штулић, тенор, Васа Стајкић, баритон. Пратеће вокале певају: Софија Станић, Лана Милићев и Дина Ђокић. Учествује Оркестар Опере СНП-а.

Маестро Јевтић је поводом најаве концерта Звиждук у осам истакао: „Музика из филмова уз које смо одрастали, плакали, смејали се. Реч је о најпопуларнијим композицијама из српске кинематографије и њихов велики квалитет је препознатљивост. Као што су реплике из домаћих филмова ушле у свакодневни говор и неисцрпно се понављају, тако је и музика постала антологијска. Музиком која има уметничку вредност а прати српски филм, желимо да обрадујемо своје госте ове празничне вечери.“

Концерт се изводи 8. марта 2017, на сцени „Јован Ђорђевић“ с почетком у 20.00 часова.