BLAGAJNA


RADNO VREME BLAGAJNE:

RADNIM DANOM od 10.00 do početka poslednje predstave,

SUBOTOM od 14 časova do početka poslednje predstave i

NEDELJOM, ukoliko ima predstave – od 17.00 do početka predstave


BLAGAJNA
+ 381 21 520 091
biletarnica@snp.org.rs


REKLAMACIJE I TEHNIČKA PODRŠKA:
eulaznice@snp.org.rs


REZERVACIJA I PRODAJA ULAZNICA

CENOVNIK ULAZNICA I USLUGA

ORGANIZOVANA POSETA
+ 381 21 6613 957
+ 381 21 6621 186
+ 381 21 427 991
organizovane.posete@snp.org.rs

 

Izvod iz Pravilnika o opštim uslovima kupovine ulaznica


OPŠTI DEO

Srpsko narodno pozorište zadržava pravo promene opštih uslova kupovine, shodno novim momentima ponude i zakonske regulative, pa savetujemo da pre kupovine proverite informacije u vezi sa opštim uslovima kupovine. Opšti uslovi kupovine dostupni su kupcima, istaknuti su na pozorišnom sajtu, kao i na stranici za rezervisanje i kupovinu ulaznica. Kupovinom ulaznica preko onlajn sistema izražavate saglasnost sa opštim uslovima kupovine.

VAŽNA NAPOMENA: Nakon početka predstave, ulazak u salu nije dozvoljen. Ulaznice neiskorišćene zbog kašnjenja nije moguće zameniti za drugu predstavu ili drugi termin, niti je moguće dobiti povraćaj novca za njih.


REZERVISANJE ULAZNICA

Da li mogu da rezervišem ulaznice telefonskim pozivom ili imejlom?
Posetioci nemaju na raspolaganju mogućnost rezervisanja ulaznica na biletarnici lično, telefonskim pozivom niti imejlom. Ulaznice se rezervišu:

– na pozorišnom portalu, na stranici sa repertoarom, gde morate imati otvoren i aktiviran nalog,
– preko mobilne aplikacije, gde je neophodno da imate prethodno otvoren i aktiviran nalog na pozorišnom portalu,
– za organizovane (grupne) posete, preko službe prodaje: + 381 21 6621 186, + 381 21 6613 957, organizovane.posete@snp.org.rs

Koliko ulaznica mogu da rezervišem?

Za jedan događaj moguće je rezervisati najviše 6 (šest) ulaznica, a ukupan broj rezervisanih ulaznica po korisniku za sve događaje je 10 (deset) ulaznica.

Koliko traje rezervacija?
Rezervacije se poništavaju automatski nakon tri dana (72 sata) od trenutka rezervisanja, ali i tri dana (72 sata) pre početka događaja. Poslednji trenutak za rezervisanje je četiri dana (96) sati pre događaja, a u tom slučaju rezervacija važi samo jedan dan (24 sata).
Da li postoji mogućnost organizovane posete?
Organizovanom posetom se smatra grupa od najmanje 20 (dvadeset) posetilaca, koji svoje rezervacije i kupovine obavljaju uz pomoć Službe za organizovane posete Srpkog narodnog pozorišta. Za više informacija u vezi sa organizovanim (grupnim) posetama, molimo Vas da kontaktirate Službu prodaje: + 381 21 6621 186, + 381 21 6613 957, + 381 21 427 991 organizovane.posete@snp.org.rs
Po kojoj ceni plaćam ulaznice ukoliko im je cena promenjena nakon rezervacije?
Rezervacija se odnosi na sedište, a ne na cenu ulaznice. Ukoliko je došlo do promene cene nakon rezervisanja, ulaznice možete kupiti po novoj ceni ili poništiti rezervaciju.


KUPOVINA (PLAĆANJE) ULAZNICA

Na koji način mogu da platim ulaznice?
Ulaznice možete kupiti na jedan od sledećih načina:
– plaćanjem gotovim novcem ili platnom karticom na pozorišnoj biletarnici,
– elektronskom uplatom preko onlajn sistema za prodaju ulaznica,
– za pravna lica postoji mogućnost plaćanja preko fakture.

Srpsko narodno pozorište zadržava pravo da ulaznice za određene događaje ne prodaje putem interneta, odnosno sistema za onlajn prodaju.


ONLAJN KUPOVINA (ELEKTRONSKA UPLATA)

Kako da registrujem nalog za onlajn kupovinu?
Za onlajn rezervisanje i kupovinu ulaznica korisnicima su na raspolaganju pozorišni portal i mobilna aplikacija. Za kupovinu i rezervisanje neophodan je nalog na pozorišnom portalu. Taj nalog možete koristiti i u mobilnoj aplikaciji.

Novi korisnici se registruju na pozorišnom sajtu, na stranici REGISTRACIJA.

Važno je da prilikom registracije navedete imejl adresu koju zaista koristite, kako biste mogli aktivirati svoj nalog preko linka u imejl poruci od sistema za prodaju. Tu imejl adresu sistem za prodaju koristi i za automatsko informisanje korisnika o statusu rezervacije, elektronske kupovine, kao i otkazivanjima ili odlaganjima događaja.

Kako da rezervišem ili kupim ulaznice preko pozorišnog portala?
Već registrovani i aktivirani korisnici mogu da rezervišu i kupuju ulaznice ukoliko su prijavljeni na sistem: PRIJAVA / REGISTRACIJA.

Nakon odabira događaja korisniku se daje mogućnost da odabere sedišta, rezerviše ih ili kupi onlajn plaćanjem. Više informacija o rokovima i maksimalnom broju ulaznice. Više informacija o elektronskom plaćanju.

Da li postoji mobilna aplikacija za rezervaciju i kupovinu ulaznica?

Srpsko narodno pozorište nudi korisnicima mobilne aplikacije za Android i iOS operativne sisteme. Preko mobilne aplikacije možete pregledati aktuelni repertoar, detaljnije se informisati o događajima na repertoaru, pregledati video trejlere… Korisnici koji imaju nalog na pozorišnom portalu pomoću mobilne aplikacije mogu da rezervišu i kupuju ulaznice.

Kako se koristi mobilna aplikacija?
Prilikom prve instalacije mobilne aplikacije Srpskog narodnog pozorišta biće Vam ponuđeno da se prijavite ili registrujete, ako ste nov korisnik. Možete koristiti svoj Google nalog, Facebook nalog ili imejl adresu postojećeg naloga sa pozorišnog portala. Prilikom prvog pokušaja rezervisanja ili kupovine morate povezati mobilnu aplikaciju sa Vašim nalogom na pozorišnom portalu. Pratite uputstva u samoj aplikaciji. Dodatnu tehničku podršku možete zatražiti na: eUlaznice@snp.org.rs
Kojim platnim karticama je moguće elektronsko plaćanje?
Srpsko narodno pozorište omogućava plaćanje ulaznica VISA, MasterCard i DinaCard platnim karticama. Ukoliko niste sigurni da li Vaša platna kartica podržava opciju plaćanja preko Interneta, molimo Vas da to proverite sa bankom koja je karticu izdala. Prihvataju se platne kartice izdate kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Na svom izvodu iz banke videćete da su sredstva prebačena na račun Chip Card a.d, firme koja u naše ime posreduje u elektronskom plaćanju ulaznica.

Kako da platim ulaznice elektronski (onlajn uplata)?
Bez obzira da li kupujete ulaznice preko pozorišnog portala ili mobilne aplikacije, prilikom plaćanja bićete preusmereni na internet stranicu preduzeća ChipCard a.d. Beograd, koje za potrebe Srpskog narodnog pozorišta obavlja poslove posredovanja u bezgotovinskom plaćanju preko interneta.

Iniciranjem kupovine na onlajn sistemu za prodaju ulaznica automatski se kreira privremena rezervacija u trajanju od 2 (dva) sata, kako bi kupac imao dovoljno vremena da izvrši elektronsko plaćanje.

Sve uplate se realizuju istog trenutka tako da kupac svoje karte možete podići na našoj biletarnici odmah nakon uplate. Više informacija o preuzimanju ulaznica.

Da li je onlajn plaćanje bezbedno?
Srpsko narodno pozorište se obavezuje da od klijenta/kupca neće zahtevati, niti čuvati podatke o platnoj kartici kojom se realizuju transakcije (broj kartice, datum isticanja, CVC2 i CVV broj…). Kupcu će na izvodu od banke izdavaoca platne kartice biti prikazano zaduženje za račun ChipCard a.d. koji posreduje u ovom prometu roba i/ili usluga u ime i za račun Srpskog narodnog pozorišta.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije tehnologije. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu, pa samim tim Srpsko narodno pozorište neće biti odgovorno za zloupotrebu istih.

U slučaju greške prilikom kupovine (npr. prekid konekcije sa internetom ili nedostupnost procesora platnih kartica, fiskalnih računa i sl.) račun Kupca neće biti zadužen.

Kako da znam da je elektronsko plaćanje ulaznica bilo uspešno?
O statusu elektronske kupovine bićete automatski informisani imejl porukom, a na raspolaganju Vam je i uvid u status rezervacija/kupovina na Vašem profilu na pozorišnom portalu.

Imejl poruka o uspešnoj kupovini sadrži poziv-na-broj, neophodan za preuzimanje ulaznica, kao i link na fiskalni račun.

U slučaju problema i nejasnoća, možete se obratiti imejlom na adresu: eUlaznice@snp.org.rs


PREUZIMANJE ULAZNICA

Kako se preuzimaju kupljene ulaznice?
Za događaje na repertoaru SNP nije moguć ulaz posetilaca bez ulaznice. Bez obzira na način plaćanja, posetiocima ulaznice ne šaljemo poštom, niti imejlom.

Odštampane ulaznice morate preuzeti na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta najkasnije 30 (trideset) minuta pre početka događaja. Ukoliko do navedenog roka ne preuzmete ulaznice, Srpsko narodno pozorište zadržava uplaćena sredstva, u punom iznosu, bez prava na povraćaj.

Prilikom preuzimanja ulaznica kupce identifikujemo na osnovu imejl adrese sa koje je izvršena kupovina ulaznica i poziva-na-broj koji ste primili u imejlu o uspešnoj kupovini ulaznica.


POVRAT NOVCA (REKLAMACIJA, REFUNDACIJA)

Da li mogu da vratim kupljene ulaznice i u kom roku?
Organizator programa (Srpsko narodno pozorište ili treće lice) zadržava pravo da iz bilo kog razloga otkaže planirano izvođenje. Predstava (događaj) može biti trajno otkazana, odložena za drugi termin, a može biti organizovana i druga predstava umesto otkazane.

Do refundacije (vraćanja novca kupcu) može doći u slučaju otkazanog događaja ili na lični zahtev kupca. Imate pravo da vratite ili zamenite kupljene ulaznice u roku od 6 meseci od prvobitno zakazanog termina igranja. Nakon isteka navedenog roka neće biti moguća zamena ulaznica za drugo izvođenje, odnosno povraćaj novca.

Kako da vratim ulaznice u slučaju da ne mogu da prisustvujem događaju (lični zahtev)?
Ukoliko ste sprečeni da prisustvujete događaju možete zatražiti povrat sredstava najkasnije 24 sata pre početka događaja. Izuzetak su predstave čija su izvođenja zakazana za ponedeljak (zbog neradnog dana nedeljom), kada je ulaznice potrebno vratiti na biletarnicu do ponedeljka do 12 časova. Ukoliko ulaznice ne vratite u navedenom roku neće biti moguća zamena za drugo izvođenje, odnosno povraćaj novca.

Pošto se sredstva refundiraju na lični zahtev, vraća se uplaćen iznos umanjen za troškove prodaje u visini od 5%.

Ako ste preuzeli ulaznice (kupljene na biletarnici ili elektronskom uplatom) neophodno je da vratite ulaznice na biletarnicu kako bi Vam novac bio vraćen. Ukoliko su ulaznice plaćene gotovinom ili platnom karticom, blagajna će kupcu isplatiti iznos u gotovini. Za elektronske uplate sredstva se vraćaju na račun kupca, u roku od 8 (osam) dana od prijema zahteva.

Ako još niste preuzeli ulaznice kupljene preko onlajn sistema, možete zatražiti povraćaj novca, slanjem imejla na adresu: eUlaznice@snp.org.rs, najkasnije 24 sata pre početka predstave. O vraćanju sredstava na Vaš račun bićete obavešteni imejlom o podnetom zahtevu banci za povraćaj sredstava. Povrat novca vrši se u roku od 8 (osam) dana od prijema zahteva.

Ukoliko iz bilo kog razloga ne dobijete sredstva na račun, možete se obratiti našoj tehničkoj podršci i nakon toga, sa dobijenim kodom transakcije, podneti reklamaciju banci izdavaocu Vaše platne kartice.

Kako da vratim ulaznice za događaj koji je otkazan?
Za otkazan događaj kupci imaju pravo na povrat novca bez naplaćenih troškova prodaje.

U slučaju otkazanog izvođenja, elektronske uplate se automatski vraćaju na račune kupaca u punom iznosu i nema potrebe da ulaznice vraćate na biletarnicu.

Ulaznice kupljene na biletarnici morate vratiti u roku od 6 (šest) meseci od zakazanog termina igranja, kako bismo bili u mogućnosti da Vam vratimo novac. Nakon isteka navedenog roka neće biti moguća zamena ulaznica za drugo izvođenje, odnosno povraćaj novca.

Kako da vratim ulaznice u slučaju da je događaj odložen za termin koji mi ne odgovara?
U slučaju da Vam ne odgovara novi termin izvođenja, imate pravo da vratite Vaše ulaznice na šalter pozorišne biletarnice u roku od 6 (šest) meseci od zakazanog termina igranja. Biće Vam refundirana sredstva u punom iznosu, bez naplaćenih troškova prodaje. Nakon isteka navedenog roka neće biti moguća zamena ulaznica za drugo izvođenje, odnosno povraćaj novca.
Da li se vraća cena ulaznice u punom iznosu?
U slučaju povrata novca zbog otkazanog (odloženog) događaja kupcu se vraća celokupan iznos, bez naplate troškova prodaje.

Ukoliko se povraćaj vrši na lični zahtev korisnika, naplaćuju se troškovi prodaje u visini od 5% od vrednosti vraćenih ulaznica.

Koji je rok za vraćanje ulaznica?
U slučaju odlaganja izvođenja ili ponuđenog zamenskog događaja rok za vraćanje ili zamenu ulaznica je 6 (šest) meseci od zakazanog termina igranja. Nakon isteka navedenog roka neće biti moguća zamena ulaznica za drugo izvođenje, odnosno povraćaj novca.

Ukoliko ste sprečeni da prisustvujete događaju (lični zahtev) možete zatražiti povrat sredstava na lični zahtev najkasnije 24 sata pre početka događaja. Izuzetak su predstave čija su izvođenja zakazana za ponedeljak (zbog neradnog dana nedeljom), kada je ulaznice potrebno vratiti na biletarnicu do ponedeljka do 12 časova. Nakon isteka navedenog roka neće biti moguća zamena ulaznica za drugo izvođenje, odnosno povraćaj novca.

Refundacija elektronskih uplata vrši se u roku od 8 (osam) dana od prijema zahteva.


POPUSTI

Da li postoje popusti na cenu ulaznice?
Srpsko narodno pozorište odobrava popuste za određene kategorije posetilaca i grupne posete. Popusti na cenu ulaznice mogu biti procentualni ili izraženi u fiksnom iznosu. Načini ostvarivanja i visina popusta definisani su odlukom o ceni ulaznica za tekuću pozorišnu sezonu, odnosno odlukom o ceni ulaznica za svaki pojedini događaj. Srpsko narodno pozorište zadržava pravo da za produkcijski i finansijski složene predstave ne primenjuje popuste.
Kako se ostvaruje pravo na popust?
Informacije o popustima možete dobiti i na pozorišnoj biletarnici. Prilikom rezervacije i kupovine birate popust na koji imate pravo, a prilikom preuzimanja ulaznica to pravo i dokazujete (penzioneri, studenti, učenici, grupne posete…). Ukoliko ste ulaznice kupili uz popust na koji nemate pravo, možete ili odustati od kupovine uz povrat sredstava ili doplatiti razliku u ceni. Za premijerne predstave se ne odobravaju popusti.
Popusti za organizovanu posetu
Organizovana poseta podrazumeva grupu od najmanje 20 osoba. Na jednu grupu od 20 posetilaca, daju se 2 gratis ulaznice. Za preduzeća, organizacije i udruženja odobrava se 20% popusta.

Za škole, studentske organizacije i udruženja penzionera odobrava se 30% popusta.

Popusti za slobodnu (pojedinačnu) prodaju
Popust od 30% za učenike, studente, penzionere (uz đačku knjižicu, indeks i ček od penzije i važi za dve ulaznice). Popust od 50% za zaposlene i penzionere SNP-a važi samo za reprizne predstave i za dve ulaznice po predstavi.

Donosiocima reklamne kartice LIFE+ SNP-a i agencije Media Planet odobravaju se popusti u skladu sa dogovorenim uslovima.