Objavljeno:
235
pregleda

SOUNDS OF CHANGE – Drugi poziv za učešće u orkestarskoj umetničkoj rezidenciji

Srpsko narodno pozorište u skladu sa aktivnostima projekta Sounds of Change, koji sufinansira Evropska unija – program „Kreativna Evropa“, raspisuje javni poziv za orkestarsku umetničku rezidenciju u Novom Sadu, u Srpskom narodnom pozorištu, u trajanju od septembra do decembra 2023. godine.

Umetnička rezidencija namenjena je mladim profesionalnim muzičarima koji žele da steknu iskustvo sviranja u operskom orkestru, i otvorena je za sledeće pozicije:

1. Violina – tutti
2. Viola – tutti
3. Violončelo – tutti
4. Kontrabas – tutti

Poziv je otvoren od 28. avgusta do 4. septembra 2023. godine.

Pravo učešća imaju mladi profesionalci i studenti završnih godina studija violine, viole, violončela, kontrabasa.
Način prijave – putem e-pošte.

Prijava treba da sadrži sledeće: prijavni list, kratku biografiju, motivaciono pismo, preporuku za učešće u Rezidenciji.

Kompletna prijava šalje se na: artistic.residence@snp.org.rs

Način odabira kandidata: Komisija Srpskog narodnog pozorišta će na osnovu pristiglih prijava vršiti odabir kandidata. Komisija ima pravo da odabere najviše 3 (tri) kandidata ukoliko uslovi dozvole. Komisija ima pravo da ne izabere ni jednog kandidata ukoliko smatra da ne ispunjavaju kriterijume. Odabranim kandidatima biće pokriveni troškovi boravka u Novom Sadu (strani učesnici) i profesionalni angažman (mesečni honorar, u skladu sa pravilnikom SNP-a) od septembra do decembra 2023. godine. Rezultati će biti objavljeni 8. septembra 2023. godine na sajtu Srpskog narodnog pozorišta.

Odabrani kandidati biće obavešteni i putem e-maila sa kog je poslata prijava.

Odluka komisije je konačna i neopoziva.

Odabrani kandidati biće dužni da se do 15. septembra odazovu pozivu. U suprotnom, smatraće se da su odustali od učešća u orkestarskoj rezidenciji.

Podeli