Objavljeno:
832
pregleda

Predstava „Kod Večite slavine“ SNP-a na Sterijinom pozorju

Foto: V. Veličković

Publika 67. Sterijinog pozorja večeras, 27. maja imaće priliku da isprati dramu o fatalnosti, prokletstvu i nasleđivanju grehova, o bezgraničnosti ljubavi, patnji i pokajanju, novu hit predstavu SNP-a „Kod Večite slavine“ Momčila Nastasijevića, u režiji Sonje Petrović.

Rediteljka Sonja Petrović, ovom prilikom, istakla je da očekuje pune sale, hrabre predstave kao i prijatne i produktivne razgovore.

„Posebno mi je drago što će posle toliko godina publika Sterijinog pozorja imati priliku da gleda jedno od najznačajnijih dela Momčila Nastasijevića bas u našoj izvedbi. Kako je ovaj pisac nepravedno zapostavljen, tako je svako naše igranje, a pogotovo na najvećem nacionalnom festivalu koji neguje domaće autore, svojevrsna rehabilitacija Momčila Nastasijevića“, rekla je rediteljka.

Sa tim se slaže i glumica Sonja Isailović, koja tumači ulogu Magdalene i koja je ovom prilikom, rekla da ceo ansambl predstave deli uzbuđenje upravo zbog učešća na ovom prestižnom festivalu.

„Očekivanje je, na prvom mestu, da igranje protekne sto je bolje moguće, tj da dišemo kao jedan organizam. Za našu predstavu je to od presudnog značaja. Ansambl predstave deli veliko oduševljenje zbog same činjenice da je ova predstava ušla u selekciju Sterijinog pozorja, te je očekivanje i da lepota sadržaja dopre do publike i ostavi svoj trag na nju“, istakla je Isailović.

Ljubitelji teatra, sutradan, 28. maja imaće priliku da isprati u Srpskom narodnom pozorištu i okrugli sto povodom predstave koji je zakazan za 12 sati.

Podsećanja radi, premijera predstave „Kod Večite slavine“ bila je 21. februara na sceni „Pera Dobrinović“, a pored Sonje Isailović, u predstavi igraju i: Miloš Lazić, Stefan Starčević, Bojana Milanović, Nenad Pećinar, Dimitrije Aranđelović, Nina Rukavina, Vukašin Ranđelović, Stefan Vukić, Alisa Lacko, Mia Simonović.

Muzičari: Stefan Sethaler, Danijel Sethaler, Filip Grubač, Igor Sakač i Petar Banjac.

Dramaturškinje na predstavi su Mina Petrić i Nikolina Đukanović, scenografiju je radio Željko Piškorić i dr Mladen Stojanović, dok je kostimografkinja Jasmina Radujko. Za scenski pokret, bio je zadužen Igor Greksa, za scenski govor dr Dejan Sredojević, za dizajn svetla Nikola Marinkov.

Podeli