Objavljeno:
1079
pregleda

Srpsko narodno pozorište na Međunarodnom sajmu knjiga

Foto: S. Doroški

Na Međunarodnom sajmu knjiga, u ponedeljak 7. marta 2022, u Kongresnom centru „Master“, predstavljene su aktivnosti Srpskog narodnog pozorišta u okviru međuregionalne saradnje zemalja podunavskih regija i Enciklopedija SNP-a.

Na kongresu su učestvovali Vidosava Enderić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i predsednica Radne zajednice za predsedavanje APV Radnom zajednicom podunavskih regija, Stanislav Radulović, podsekretar u pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i član Radne zajednice, Zoran Đerić, zamenik upravnika Srpskog narodnog pozorišta, Tereza Štimer, predstavnica regiona Donja Austrija i stalnog sekretarijata Radne zajednice podunavskih regija i Miruna Nastase, sekretar ambasade Rumunije u Austriji.

U prvom delu promocije predstavljene su aktivnosti i značaj Radne zajednice kao i rad Zajednice u kontekstu kulture, dosadašnja međuregionalna saradnja Srpskog narodnog pozorišta sa podunavskim regijama i iskustva i perspektive regije Donja Austrija.

U drugom delu predstavljena je Enciklopedija SNP-a i rad na tom kapitalnom delu, od samih početaka, kada je osnovana Redakcija Enciklopedije SNP, 1972. godine, do izlaska njenog prvog toma 2021. godine.

Podeli