Objavljeno:
1497
pregleda

Sretenjski orden prvog stepena za najstariji nacionalni teatar

U Palati Srbija, predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, svečano je uručio odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije. Sretenjski orden prvog stepena dobilo je Srpsko narodno pozorište, a nagradu je primio upravnik, Aleksandar Stankov.


„Čast nam je da je naš naporan rad i tradicija duga 161 godinu koja iza njega stoji, zaista prepoznata. To nas samo motiviše da sve većim koracima idemo napred dižemo sopstvene, ali umetničke standarde u regionu. Ovo odlikovanje, dodatno će nas osnažiti da nam jedan od prioriteta u narednom periodu bude i vraćanje statusa od nacionalnog značaja našem pozorištu, a verujemo da je takav korak moguć, budući da imamo zaista veliku podršku kako resornog sekretarijata, tako i ministarstva kulture“, istakao je Stankov.

Laureatima, istaknutim pojedincima, ali i predstavnicima institucija, ordenje je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Mi danas jesmo bastion slobode i nezavisnosti, ali i garant mira na ovim prostorima, svesni njegove vrednosti, željni trajanja i zajedničkog života, dobrog komšijskog odnosa sa svima koji nas okružuju“, poručio je on.

Pored brojnih zvanica iz Srbije i regiona, gostiju iz Evrope, iz prvih redova dodelu priznanja pratili su i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković. ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Podeli