Objavljeno:
991
pregleda

Prvi korak buduće duge saradnje

Foto: Srđan Doroški

Saradnja dve najveće pozorišne kuće u Vojvodini može doprineti razvoju kulture u pokrajini, većem broju kulturnih sadržaja i porastu kvaliteta pozorišnog programa u pokrajini, poručeno je danas na sastanku upravnika Narodnog pozorišta u Subotici i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

„Više putam sam napomenuo da je najvažnije za kulturu i institucije koje se bave ovim poslom, saradnja i razumevanje. Kultura kao jedan od osnovnih stubova svakog uređenog društva ima ozbiljan zadatak da ujedinjuje i spaja ljude. Ona ne prepozanje prepreke. Novoizabrani upravnik SNP-a je dokazao u više navrata svoju sposobnost, a u prilog tome govori to što je za vreme njegovog mandata Opera SNP-a imala ozbiljnog uspeha na međunarodnoj i domaćoj sceni“, istakao je direktor Narodnog pozorišta u Subotici, Miloš Nikolić.

Na prvom sastanku dva upravnika razgovaralo se o mogućim zajedničkim projektima, gostovanjima i međunarodnoj saradnji.

„Mi već imamo u planu gostovanje opere u Subotici, očekujem u bliskoj budućnosti saradnju na zajedničkim projektima koji će, siguran sam, publika rado dočekati. Vrlo brzo ćemo neke od najgledanijih i najboljih predstava Subotičkog pozorišta na nađim scenama i verujem da smo tako na dobrom putu jačanju kulture u Vojvodini“, dodaje upravnik Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Stankov.

Oba upravnika ističu da ove dve kuće obuhvataju veliki broj umetnika iz raličitih branši, te da u tome leži snaga kulture u Vojvodini.

Podeli