Objavljeno:
1350
pregleda

Predstavljanje monografije „Glas vrline – Igor Vuk Torbica“

Predstavljanje monografije „Glas vrline – Igor Vuk Torbica“ posvećene reditelju Igoru Vuku Torbici biće upriličeno sutra, 25. januara u 17 sati u gornjem foajeu scene „Pera Dobrinović“.

Monografiju je izdala JU Budva grad Teatar, a tim povodom govoriće:
Milena Lubarda Marojević, direktorka JU Budva grad Teatar, Svetlana Ivanović, glavna urednica programa JU Budva grad Teatar, Milovan Filipović, direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta kao i glumci SNP-a Nenad Pećinar i Dušan Vukašinović.

Predstavljanje monografije biće upriličeno u okviru serije predstava „Igorovi dani“ koji će u SNP-u biti održani od 24. do 28. januara, a publike će imati priliku da pogleda: „Carstvo mraka“ Narodnog pozorišta iz Beograda, „Krvave svadbe“ Srpskog narodnog pozorišta i Budva Grad teatra, „Don Žuan“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, kao i „Tartif“ Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta.

Igor Vuk Torbica bio je jedan od najboljih reditelja mlađe generacije, te reditelj koji je ostavio dubok trag u većini srpskih i regionalnih pozorišta. Četiri njegove predstave proglašene su za najbolje godišnje produkcije u tri države, i dva puta su izabrane za najbolje u regionu.

Podeli