Objavljeno:
249
pregleda

Koncert Kamernog ansambla UNIVERSO

U okviru zajedničke saradnje Opere Srpskog narodnog pozorišta i Galerije Matice srpske, u četvrtak, 30. septembra 2021, s početkom u 20 časova, biće upriličen Koncert Kamernog ansambla UNIVERSO, u Velikoj sali Galerije Matice srpske (Trg galerija 1), u Novom Sadu.

Na programu koji traje oko sat vremena, nalazi se sedam numera. Ulaz na koncert je slobodan, a broj sedišta je ograničen (100).

Ansambl Universo izrastao je iz dugogodišnje profesionalne saradnje i prijateljstva članica sastava, a čine ga Marija VASIĆ, pikolo flauta, Sandra KATIĆ, pikolo flauta, flauta i Ksenija MIJATOVIĆ KOROM, alt flauta, članice Orkestra Opere SNP-a, i Dina ŠUKLAR-WIESIKE, klavir.

„Ideja vodilja u kreiranju programa za ovaj koncert bila je da publici predstavimo različite instrumente iz porodice flauta upotpunjene klavirskim zvukom. Želele smo da istaknemo mogućnosti upotrebe i specifičnosti boje zvuka pikolo flaute i alt flaute u kamernim ansamblima različitih kombinacija. Stoga program čine atraktivne kompozicije autora XX i XXI veka, a dela su odabrana tako da jedna drugima kontrastiraju kombinacijama zastupljenih instrumenata i sveukupnim muzičkim jezikom.“, kažu članice ovog ansambla.

Program:

1. J. W. Cole: The Joy of Living (for two piccolos and piano)

2. T. Smirnovna: Skerzo

3. H. Beeftink: Celtic Suite 1, Tales of Old
I – First Dew – Duet for 2 Flutes
II – The Seafarer – Trio for Piccolo, Flute and Alto Flute
III – Highlands – Trio for 2 Flutes and Alto Flute
IV – Aye, Aye, Rascal – Piccolo solo
V – Farewell – Duet for Flute and Alto Flute

4. H. Beeftink: Birds (for Piccolo, Flute and Alto Flute)
I – Birdsong
II – Flight
III – The Journey

5. H. Beeftink: Fireflies (for piccolo,flute and piano)

6. J. Gennin: The Merry brothers (for two piccolos and piano)

7. G. Bizet: L’Arlésienne Suite – Farandole
(aranžman Daniel Leš)

Podeli